3 manieren om te besparen op de vaste lasten van je recreatiewoning

3 manieren om te besparen op de vaste lasten van je recreatiewoning

Heb je een recreatiewoning op een vakantiepark in Nederland? In dat geval geniet je iedere vakantie van je eigen vakantiehuisje! Ook kun je ervoor kiezen om de vakantiewoning een gedeelte van het jaar te verhuren aan anderen. Zo kun je de investering in een recreatiewoning terugverdienen en dek je de vaste lasten, die je voor deze woning betaalt. In dit artikel geven we je drie handige tips, die je helpen te besparen op deze vaste lasten. Vaak blijkt hierin meer mogelijk, dan men op voorhand verwacht!

Tip 1: vergelijk de verzekeraars met verzekeringen voor recreatiewoningen

Om te voorkomen dat schade aan een recreatiewoning voor je eigen rekening komt, is het verstandig om hier een verzekering voor af te sluiten. Datzelfde geldt voor het risico op een inbraak in de vakantiewoning. Hoewel de meeste vakantieparken in Nederland goed beveiligd zijn, is het risico nooit uit te sluiten. Vergelijk eens per jaar verschillende verzekeringen met elkaar, om te kijken of je de goedkoopste optie gekozen hebt.

Tip 2: laat een persoonlijke lening oversluiten

Voor het kopen van een recreatiewoning sluit men vaak een persoonlijke lening af. Een persoonlijke lening oversluiten kan na verloop van tijd interessant zijn in zo’n geval. Mogelijk biedt een andere kredietverstrekker een lagere rente aan. Door hier een nieuwe lening af te sluiten, kun je de dure lopende lening in een keer afsluiten. Je maandlasten nemen zo af!

Tip 3: maak gebruik van zonnepanelen op je vakantiewoning

Een derde mogelijkheid om de vaste lasten te verlagen, is het gebruik van zonnepanelen op je vakantiewoning. Mocht je vakantiewoning op een park staan, dan is het belangrijk om dit eerst met de beheerder van het park te overleggen. Aanpassingen aan recreatiewoningen zijn in zo’n geval niet altijd toegestaan.