Verzeker je reis!

Verzeker je reis!

Wanneer je een prachtige reis geboekt hebt, wil je natuurlijk ook dat deze zo goed mogelijk verloopt. Je wil absoluut niet voor onverwachte en vervelende gebeurtenissen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan verloren bagage, ziekte van jou of je reispartner, een langer verblijf of dat je zelfs de reis moet annuleren. Mocht een van deze gebeurtenissen jou tijde een reis- en annuleringsverzekering afsluiten, ns de reis overkomen, zitten hier vaak hoge kosten aan verbonden. Je kunt daarom een reis- en annuleringsverzekering afsluiten, zodat deze kosten verzekerd worden door jouw verzekeringsmaatschappij.

De reis- en annuleringsverzekering

Voordat je op reis gaat is het verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekeringen ben je namelijk verzekerd tegen eventuele onverwachte en vervelende gebeurtenissen tijdens je reis. Een reis- en annuleringsverzekering afsluiten is daarentegen niet verplicht, maar wel verstandig. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis. Reisverzekeringen gaan over schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of kosten voor een langer verblijf.

Wanneer je een annuleringsverzekering afgesloten hebt, worden de kosten van het annuleren van je reis vergoed. Dit kan zijn doordat bijvoorbeeld, jij, je reisgenoot of een familielid ziek geworden of overleden is. Het is wel verstandig om uit te zoeken wat wel en wat niet onder de dekking van de annuleringsverzekering valt. In de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering staat dit vermeld, controleer deze dus altijd.

Kortlopende of doorlopende verzekering annuleringsverzekering ?

Als je op reis gaat kun je dus kiezen voor een reis- en/of annuleringsverzekering. Maar, je kunt ook nog kiezen voor een kort- of doorlopende verzekering. Kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen sluit je per reis af en gelden dan ook eenmalig. Ga je vaker per jaar op vakantie en wil je niet iedere keer een verzekering afsluiten? Dan past de doorlopende verzekering perfect bij jou. Deze doorlopende verzekering sluit je eenmalig af en staat dan voor al je toekomstige reizen aan.