3 Tips voor een korte reis binnen Europa

3 Tips voor een korte reis binnen Europa

Een vakantie met het vliegtuig blijft stijgen in populariteit, zeker als we kijken naar bestemmingen binnen Europa. Dagelijks vertrekken er duizenden vliegtuigen vanuit Nederland naar een leuke plek binnen Europa. Dit is vrij logisch, want Europa heeft veel te bieden voor een ieder zijn portemonnee. Luxe vakanties, lekkere all-inclusive, of een korte stedentrip. Zeker dit laatste wordt met het jaar populairder. Een weekend weg of gewoon een aantal dagen zon pakken met het vliegtuig is immens populair.

Reis met alleen handbagage.

Als jij maar een aantal nachten weg gaat hoef je helemaal niet veel mee te nemen en heb je alleen aan een handbagage koffer wel voldoende. Met alleen een kleine koffer reis je veel lichter en is de strijd met het slepen van kilo’s bagage er niet. De twijfel of je wel voldoende kleren en spullen bij je hebt is niet nodig. Alles wat je vergeten bent kun je waarschijnlijk wel aanschaffen op je bestemming. Het is voor vertrek wel verstandig om te checken welke regels de luchtvaartmaatschappij hanteert. Elke maatschappij heeft weer andere regels en maximale afmetingen van handbagage. Een leuke website om dit te checken is: https://www.kofferkopen.eu/handbagage-regels/

Zoek op goedkope data

De maatschappijen gooien vaak hun prijzen op bepaalde data ver naar beneden. Het is sowieso verstandig om buiten de schoolvakanties te plannen, maar ook op andere data is er veel te winnen. Plan daarom nooit een datum voor je stedentrip, maar laat de datum afhangen van welke datum het goedkoopste is. Dit kan je honderden euro’s schelen! Sommige dagen vlieg je al voor nog geen tien euro naar een bijzondere bestemming binnen Europa. Een vliegvakantie is soms goedkoper dan een weekendje weg in Nederland.

Kies voor een alternatieve bestemming

Barcelona, Londen en Parijs hebben we nu al wel een beetje gezien. Deze (over)toeristische steden staan bij veel mensen op nummer één. Heel erg zonde, want de minder bekende plaatsen zijn vaak nog veel mooier. Kies eens voor een niet standaard bestemming en laat je reis, net als de datum, afhangen van wat er te bieden is voor een leuke prijs.