Winterse dagjes uit op de schaatsbaan

Of die siberische ijswinter, waar het KNMI over speculeert, ons nog daadwerkelijk te wachten staat, is een grote vraag. Maar of je nu al kunt genieten van ijspret met familie en kids, dat staat vast: wachten tot het gaat vriezen in Nederland hoeft niet.

De 8 beste souvenirs uit Italië en waar deze te kopen

  • Geschreven door Naomi Engelen op
  • Culinair
Italië heeft souvenirs van wereldklasse – en dan hebben we het niet over plastic dingetjes. Denk aan de wereldberoemde markten, delicatessenwinkels vol met eten uit de regio en de flagship winkels van wereldberoemde Italiaanse designers.

Eilandhoppen in Italië

U kunt levenslang eten, bezienswaardigheden bekijken en het vasteland van Italië ontdekken zonder dat de inspiratie ooit opraakt. Er zijn zelfs genoeg mogelijkheden om langs de kust te genieten van plekken zoals Positano, Cinque Terre of Puglia.

5 verborgen must-see plekken in Venetië

De kleine eilandjes van Venetië krijgen jaarlijks 25 miljoen toeristen op bezoek. Vanwege de grote stroom aan reizigers is het bijkans onmogelijk om plekken te vinden die niet tjokvol met mensen zitten.

Acht verborgen parels in Italië

Begrijp ons niet verkeerd, Venetië en Rome zijn bestemmingen die iedereen ooit gezien moet hebben. Maar Italië zit zo vol met verborgen dorpjes en steden met geweldige bezienswaardigheden en geschiedenis.

Tips voor een bezoek aan de Plitvice meren in Kroatië

De Plitvice meren kunnen het best omschreven worden als een paradijs, daar is geen overdrijving voor nodig! Van kristalheldere blauwe zeeën en bruisende watervallen die zo op een ansichtkaart kunnen, de Plitvice meren in Kroatië zijn de ultieme sprookjesbestemming.

Topbestemmingen in Istrië, Kroatië

Gelegen aan in de noordwesthoek van Kroatië, is het prachtige schiereiland van Istrië en genot voor vakantievierders vanuit de hele wereld. Istrië is een rijk mengeling van Italiaanse en Slavische oorsprong, bergachtig binnenland en indrukwekkende rotsige stranden.