Tanzania: de ideale vakantie voor iedereen

Tanzania: de ideale vakantie voor iedereen

Wil je graag een reis maken naar een ver land? Denk er dan eens over om op reis naar Tanzania in Afrika te gaan. Dit Afrikaanse land staat bekend om haar indrukwekkende safari’s waarbij je apen, giraffen, leeuwen en nog veel meer dieren kunt spotten. Tanzania heeft echter nog een stuk meer te bieden. Dit maakt het land geschikt voor zowel avontuurlijke reizigers, als voor mensen die liever een ontspannen reizen maken. In dit artikel bespreken we de verschillende hoogtepunten van Tanzania.

 

Beklim de hoogste berg van Afrika

Ben jij een echte avonturier en wil je graag een actieve activiteit tijdens je reis doen? Beklim dan de Kilimanjaro: de hoogste berg van Afrika. De Kilimanjaro is te vinden in het noordoosten van Tanzania. Er worden in Tanzania veel reizen georganiseerd waarbij je de berg zelf kunt beklimmen. Tijdens het beklimmen van de berg kom je allerlei verschillende landschappen tegen. Er is een tropisch regenwoud vol met prachtige dieren, er is een savannelandschap en de top van de berg is bedekt in sneeuw en ijs. De berg is te beklimmen voor zowel ervaren als beginnende klimmers.

 

Snorkelen in helderblauw water

Ben jij niet zo avontuurlijk en heb je liever een ontspannen reis? Breng dan een bezoek aan de Tanzaniaanse eilanden Zanzibar en Mafia Archipel. Op deze eilanden vind je prachtige witte zandstranden en helderblauw water. Hier kun je heerlijk ontspannen, maar het is ook mogelijk om te duiken. In het water zie je prachtige vissen, schildpadden en planten. Ook zijn er op de eilanden verschillende schattige vissersdorpjes te vinden met leuke winkels, restaurants en barretjes.

 

Spot krokodillen en olifanten

De bekendste safariparken van Tanzania zijn te vinden in het Noorden van het land. In deze parken spot je onder andere leeuwen, tijgers en olifanten. Het zuiden van Tanzania is echter ook een perfecte plek om diverse dieren te spotten. In de verschillende meren en badplaatsen wonen nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogels, ook komen olifanten en buffels regelmatig bij het meer. Je kunt in zuiden van Tanzania kiezen voor een safari met een jeep, met een boot of voor een wandelsafari.