5 redenen voor een bezoek aan Barcelona

5 redenen voor een bezoek aan Barcelona

Als u denkt aan Flamenco en stierenvechten als u aan Barcelona denkt dan heeft de stad nog heel wat voor u in petto. Barcelona, de hoofdstad van de autonome regio Catalonië, is anders dan de rest van Spanje met een eigen cultuur en trots (en stierenvechten is sinds 2011 verboden in Catalonië).

Als u nog nooit in deze wervelende stad bent geweest zijn er vijf redenen om nu een bezoek te plannen:

#1 De architectuur

Antoni Gaudi, de beroemde Spaanse architect is in z’n eentje verantwoordelijk voor het unieke karakter van Barcelona dat nergens anders op de wereld terug te vinden is. De kunst en wetenschap achter zijn modernisme is al reden genoeg voor een bezoek aan Barcelona. Neem een nachttour van La Padrera, fotografeer de iconische balkons van de Casa Batlló, wandel in het Parc Guell en geef uw ogen goed de kost in zijn piece de resistance, de Sagrada Familia. Dit magnum opus was zo ambitieus dat het tijdens Gaudi’s leven nog niet afgebouwd is en het wacht nog steeds op voltooiing. De planning is ergens 2026, 100 jaar na de dood van Gaudi.

Als Gaudi nog geen indruk genoeg op u gemaakt heeft, kunt u een wandeling maken door de fascinerende Gotische wijk en El Born voor de andere stijlen die mede het karakter van Barcelona bepalen.

#2 Het eten

Het eten in Barcelona is creatief en eclectisch, door Catalaanse en Spaanse tradities te mengen met wereldwijde en supermoderne bereidingstechnieken en smaken. Tien jaar geleden zouden vegetariërs het zwaar hebben gehad in Barcelona omdat de meeste gerechten om varkensvlees en rood vlees draaiden. Tegenwoordig zijn de Spaanse favorieten zoals paella en tapas, samen met innovatieve draai aan groenten, vlees en graanproducten te vinden in een van de vele restaurants, al dan niet met een Michelinster. Speciale vermelding in de heetste nieuwe toevoeging aan de foodscene van Barcelona; El Nacional; Catalaanse chocolade bij Vioko; en Spaanse olijven die overal in de stad verkocht worden.

#3 De Stijl

Barcelona is een stijlvolle stad, daarover bestaat geen misverstand. Esthetiek is belangrijk, of het nu gaat om de structuren, menu’s of mode. Barcelona heeft altijd al een innovatieve groep modeontwerpers gehad die zich makkelijk kunnen meten met de Gucci’s en Prada’s van deze wereld, tegen een fractie van de kosten. Als u een PC Hooftstraat-ervaring wilt, met alle bekende merken, dan kunt u naar passeig de Gracia. Diegenen die op jacht zijn naar unieke vondsten en koopjes van plaatselijke ontwerpers kunnen een tocht maken naar de plaatselijke boetieks in El Born. Zorg dat u een wijnstop plant in een van de vele barretjes en cafeetjes in het gebied.

#4 Het Strand

Onder de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is bevinden zich ook de prachtige stranden. Barcelona is een geweldige stad om het hele jaar door te bezoeken maar het verandert tijdens het zomerseizoen compleet, met restaurants aan zee en nooit eindigende feestjes. Huur een fiets en fiets over de promenade of ga loungen in een van de vele strandkeetjes langs de promenade.

#5 FC Barcelona

Een bezoek aan Barcelona is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan Camp Nou, thuis van de beroemde voetbalclub Barcelona, in Barcelona bekend als simpelweg Barça. Maak een tour door het stadion en museum om de historische momenten uit de voetbalgeschiedenis opnieuw te beleven. Er zijn het hele jaar door wedstrijden en dan zijn de bars en restaurants in de hele stad vol met fanatieke fans. U kunt zelfs uw eigen naam op een shirt van Barcelona geprint krijgen in de kioskjes in de stad, of in de gift shop van Camp Nou zelf.

Of u nu een fan bent van de kunsten of van sport, van de gezelligheid van de grote stad of van het ruisen van de zee, Barcelona is de stad voor u. Geniet het hele jaar door van deze kleurrijke bestemming en geef al uw zintuigen een onvergetelijke ervaring.