Ibiza – Een beknopte reisgids voor een eerste bezoek

Ibiza – Een beknopte reisgids voor een eerste bezoek

Er is zoveel meer op Ibiza te doen dan alleen maar feesten. De meeste mensen komen daar pas achter als ze voor het eerst zelf op vakantie gaan naar het eiland Ibiza. Toen mijn vrienden en ik een trip naar Ibiza boekten (die toevallig samenviel met mijn verjaardag) was de reputatie van Ibiza als feesteiland eigenlijk het enige wat naar bovenkwam voordat we erheen gingen.

Maar toen we arriveerden kwamen we er al snel achter dat het zo veel meer is dan dat. Ten eerste is het gewoon een prachtig mooi eiland met veel sjeu en geschiedenis die vaak door de feestvierders wordt overgeslagen. Uiteraard werd mijn verjaardag ook wat ‘feestvieren’ maar buiten dat is er op Ibiza nog veel meer te zien en doen. De stranden zijn prachtig, het eten is geweldige en het weer is eigenlijk het hele jaar door fantastisch.

Hier is een beknopte reisgids voor het prachtige eiland Ibiza.

Vervoer naar Ibiza

Het is een eiland, dus vliegen is de logische optie.

Waar te verblijven op Ibiza

U kunt in San Antonio of Ibiza stad verblijven als u echt het nachtleven in wil duiken maar als u het beste van beide werelden wil dan kunt u het best uit een van onderstaande opties kiezen:

  1. 1.) Verblijf ergens dichtbij de belangrijkste plekken (op een taxirit afstand) maar niet helemaal in het centrum. Met al dat feestvieren en kater wegwerken kan het lastig zijn om te ontspannen of iets niet alcohol-gerelateerd te doen.
  2. 2.) Plan een bezoek buiten het seizoen. Van de twee opties is dit waarschijnlijk de betere variant omdat Ibiza dan nog steeds druk is – maar met een meer gevarieerd publiek uit heel Europa en de nachten zijn dan ook niet zo belachelijk duur.

Dingen om te doen op Ibiza

  1. 1.) Feestvieren! Dat moet gewoon! Vier feest tot de zon opgaat en loop het strand op om de zon op te zien komen. Alleen dan mag je terug naar huis en is de nacht pas voorbij. (wij deden dit met 4 uur slaap van de nacht ervoor omdat we een vroege vlucht hadden en geloof me, dat kan echt wel!) een avondje uit in Pacha is zeker aan te raden.
  2. 2.) Paella eten (of een ander authentiek Spaans gerecht) – en dat heb je waarschijnlijk wel nodig ook na een avondje uit.
  3. 3.) De stranden bezoeken – indien mogelijk. Vraag naar de stranden buiten de toeristische plekken – dan krijg je pas echt een gevoel hoe geweldig Ibiza eigenlijk is.
  4. 4.) Breng een bezoek aan de oude stad.
  5. 5.) Slenter door de haven.

Wat moet je weten voordat je naar Ibiza gaat

  1. 1.) Uitgaan is duur! Het is daarom logisch om alvast wat in te drinken om de kosten ietwat binnen de perken te houden. Bij Pacha krijg je een gratis drankje bij entree – en met drankjes die richting de €8-12 gaan is dat zeker mooi meegenomen. We kwamen er pas de volgende dag achter dat we het ‘gratis’ drankje gemist hadden.
  2. 2.) Net zoals op zoveel stranden in Europa kun je op de stranden op Ibiza topless zonnen. De meeste mensen weten dat maar voor de meer conservatieve mensen is dit een extra herinnering.
  3. 3.) Breng een bezoek aan Formentera!