6 Redenen om Lyon in Frankrijk te bezoeken

6 Redenen om Lyon in Frankrijk te bezoeken

Als het om toerisme naar Frankrijk gaat pakt Parijs altijd de koppen. Parijs is charmant en magisch, dat is waar, maar dat betekent niet dat andere steden zomaar overgeslagen zouden moeten worden! Een plek in Frankrijk met eindeloze mogelijkheden is Lyon.

In de stad vindt u een Romeins amfitheater, middeleeuwse en Renaissance architectuur in Vieux Lyon en het moderne, opnieuw ontwikkelde Confluence district op het Presqu’île schiereiland tussen de twee rivieren die door de stad stromen.

Van het landschap tot de geschiedenis, van nachtleven tot plaatselijke cuisine, hier zijn 6 redenen om Lyon in Frankrijk te bezoeken!

Parc de la Tête d’Or

Dit park is een van de beste parken in Frankrijk, en misschien wel van Europa! Het begint als een vrij standaard park met een kas en veel soorten bloemen. Maar hoe dieper u het park ingaat, hoe meer prachtige bloemen en statige bomen plaatsmaken voor dieren. Dat klopt, in het midden van het park is er een dierentuin!

De vijverpartijen in het park hebben rondzwemmende schildpadden en bij de stenen omheiningen ziet u herten en struisvogels die genieten van de grasvelden. Loop iets verder de dierentuin in en u ziet grote letters met ONLY LYONS met een groot standbeeld van een rode leeuw. Dit is een leuke variant van de rivaal IAMSTERDAM en tevens goede foto mogelijkheid!

Oud Lyon

Vieux Lyon de perfecte plek om de geschiedenis van Lyon beter in uw op te nemen. Met indrukwekkende gebouwen en kerken die duizenden jaren oud zijn komt de geschiedenis in dit deel van Lyon weer tot leven.

De lange wandeling naar de kathedraal van Lyon is zeker het overwegen waard, omdat u hier een onvergetelijk uitzicht over deze prachtige stad als beloning krijgt!

De rivier de Rhône

Lyon is een stad met twee rivieren, en beide oevers zijn het bezoeken waard. Een aantal boten zijn omgebouwd tot restaurants en cafés op de Rhône, dus pak een hapje te eten op een van de boten langs de kade of trakteer uzelf op een lekkere koffie!

De rivier de Saône

De andere rivier in Lyon is de rivier de Saône en deze brengt de cultuur en klasse in de stad. Langs deze rivier bevinden zich een aantal chique cafés en restaurants. U betaald hier iets meer voor een maaltijd maar de wandeling langs de rivier is wel gratis en zeker ook niet slecht.

Nachtleven

Als het nacht wordt doen de schepen op de Rhône hun discolampen en speakers aan en begint het feest. De hele nacht feestvieren op een disco partyboot in Lyon is gewoon iets wat u aan uw lijst moet toevoegen, omdat dit een van de beste plekken om te feesten is in Lyon!

Traditioneel Lyonnais Eten

Het eten uit Lyon is een onderdeel van een lange traditie, dus of u nu bij het Parc de la Tête d’Or bent, langs de Rhône of de Saône, houdt uw ogen open voor een van de traditionele gerechten in een restaurant of café:

  • Gateau de Foie – cake van leverpaté
  • Cochonnailles – een gerecht van varkensvlees, waaronder de tong en dit smaakt beter dan het klinkt!
  • Cervelle de Canut – kaas met knoflook en kruiden
  • Pralinetaart – gewoon superlekker!
  • Gras double – Pens met uien
  • Salade Lyonnais – salade van spek en ui