De mooiste stranden van Frankrijk

De mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk is een kosmopolitisch land gelegen in het westelijk deel van Europa. Frankrijk is bekend van de prachtige middeleeuwse stadjes, monumenten zoals de Eiffeltoren, verschillende modehuizen en heerlijke stranden langs de Mediterrane kust. Dit zijn de mooiste stranden van Frankrijk.

Deauville Strand

Deauville strand ligt in Normandië en is een van de populairste stranden ter wereld dankzij het mode icoon Coco Chanel, die hier in de buurt in 1913 haar modehuis lanceerde. Haar avant-garde op het strand geïnspireerde mode en het strand staan hier op een voetstuk.

Antibes

Is een schiereiland in Frankrijk dat tussen Nice en Cannes ligt. Het schiereiland staat in verbinding met de Middellandse Zee en is een topkeuze voor strandliefhebbers die willen genieten van het uitzicht en van lekker wandelen door het rulle, warme zand.

Les Calanques de Cassis

De Calanques zijn lange en smalle waterformaties die gevormd zijn door rotspartijen. Les Calanques wordt normaliter bezocht door toeristen die willen genieten van het gekleurde water dat in verbinding staat met de Middellandse Zee.

Prado Stranden

Het Prado strand is gelegen in Marseille, de tweede stad van Frankrijk. Het strand van Prado bestaat in feite uit drie stranden die gemakkelijk vanuit het centrum van de stad bezocht kan worden. De baai is geschikt voor families, en vergeet niet om selfies te maken bij een imitatie van het beroemde David standbeeld van Michelangelo.

Porquerolles Eiland

Porquerolles eiland ligt in het zuiden van Frankrijk en is een perfecte plek om naartoe te ontsnappen. Het eiland heeft niet de drukte van de steden, vanwege het feit dat er geen auto’s op het eiland toegestaan zijn. Een ideale plek voor picknicks. U kunt hier ook heerlijk fietsen.

Pampelonne Strand

Pampelonne ligt in St. Tropez, de elegante en glamoureuze regio van Frankrijk. Het strand is luchtig en omringd door vijfsterrenhotels. Als u altijd al eens naakt heeft willen zwemmen dan is dit daar een goede plek voor.

Ile de Re

Ile de Re ligt in de Golf van Biskaje, aan de westkust van Frankrijk. Dit eiland heet in de volksmond het “witte Eiland’ omdat het zand op het strand zo lichtgekleurd is en vanwege de witte huizen. Naast de strandhuisjes kunt u ook de bunkers die de Duitsers vroeger gebruikt hebben bekijken.

Plage de la Cote des Basques Biarritz

Dit strand ligt in Biarritz, Aquitaine en is een van de meest geliefde plekken om de zomer door te brengen. Dit strand wordt vaak bezocht door leden van koninklijke huizen en beroemdheden. De golven zijn er zacht waardoor het strand perfect geschikt is voor surfers.

Palombaggia Strand

Palombaggia Strand ligt op het eiland Corsica, tussen Italië en Frankrijk in. De zandduinen zijn roze gekleurd en het water is helderblauw van kleur. Het briesje in de middag helpt u om van alle stress af te komen.

Palavas-Les-Flots

Palavas-Les-Flots ligt op een schiereiland vlakbij Montpellier. Dit is een favoriet onder de Fransen zelf. Er is zelfs een liedje voor gemaakt in een film die genomineerd werd voor een Oscar, “Drieling van Belleville”. Een ideale plek om te kanoën, zeilen en kitesurfen.