De 10 meest iconische bezienswaardigheden in Europa

De  10  meest  iconische  bezienswaardigheden  in  Europa

Naast natuurpracht staat Europa vol met door de mens gemaakte wonderen, waarvan sommige zo bekend zijn dat een trip naar het continent niet compleet zou zijn zonder deze te bezoeken! Hier zijn 10 van de meest iconische bezienswaardigheden in Europa die u simpelweg een keer in uw leven gezien moet hebben.

1. Eiffeltoren in Parijs

De Eiffeltoren verwelkomt jaarlijks meer dan 7 miljoen mensen, waardoor dit het meest bezochte monument is ter wereld waar entreegeld voor betaald moet worden. De bouw was klaar op 31 maart 1889, en bleef 41 jaar het hoogste door de mens gemaakte bouwwerk, totdat het Chrysler Building in New York werd gebouwd in 1930. Velen zijn van mening dat de Eiffeltoren Parijs tot de meest romantische stad ter wereld maakt, misschien wel door de 20,000 lichtjes die de Eiffeltoren elke nacht laten oplichten.

2. Colosseum in Rome

Half circus, half sport arena, de bekendste bezienswaardigheid van Roma is moeilijk te missen, zeker nu ze de ondergrondse doorgangen, waar ooit gladiatoren en wilde beesten ooit rondliepen, geopend hebben voor bezoekers. In het midden van het amfitheater is het onmogelijk om niet te denken aan de dappere mannen die hier in bloederige gevechten elkaar te lijf gingen.

3. Het Louvre in Parijs

Miljoenen toeristen gaan elk jaar naar de moderne glazen piramide van het Louvre om deze te bekijken. Maar dat is pas de entree van het museum. Een voormalig fort en koninklijk paleis, is het Louvre een van ’s werelds beste musea. Vooral bekend van de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci, beschikt het Louvre over 35,000 schilderijen en standbeelden van de zevende eeuw voor Christus tot aan midden 19e eeuw. Er zijn drie hele dagen nodig om elke ruimte in het museum te bezoeken, en daarom is onze suggestie om van te voren een lijst te maken van de dingen die u interesseren.

4. De Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad

De Sixtijnse Kapel is het meest beroemd vanwege de fresco’s van Michelangelo, maar lang voor Michelangelo werden er al schilders als Botticelli ingehuurd om de lange muren aan beide zijden van de Kapel van fresco’s te voorzien. Aan de ene kant het verhaal van Mozes, aan de andere kant het verhaal van Christus. Tegenwoordig is de Sixtijnse Kapel het thuis van de prachtigste fresco’s ter wereld.

5. De scheve toren van Pisa

De scheve toren van Pisa, dat een gevoel van zowel schoonheid als dwaasheid oproept, is een van de populairste gebouwen ter wereld. Het is interessant om te weten dat de toren is gebouwd met geroofde spullen, op een moerasachtige ondergrond aan de hand van een aantal bouwkundige fouten. De toren is beroemd geworden omdat deze in de loop der jaren 10 graden ging overhellen naar verschillende richtingen. Met voortdurende restauratiepogingen is de hoek nu teruggebracht naar 3.99 graden. Het is nog steeds een wonder te nomen dat zelfs nadat bekend was dat de toren structureel onstabiel was bezoekers nog steeds naar de top van de toren kunnen klimmen om te genieten van het uitzicht over de stad!

6. Acropolis & Parthenon in Griekenland

De Acropolis is waarschijnlijk het beroemdste en meest bezochte monument ter wereld, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Acropolis van Athene en haar monumenten zijn universele symbolen van de klassieke geest en beschaving van het antieke Griekenland. Van alle monumenten is de Parthenon het bekendst. De tempel van Parthenon was ter ere van de Godin Athene, beschermster van de oude stad Athene en is een indrukwekkende tempel om te zien. De unieke architectuur heeft vele universiteiten, openbare gebouwen, paleizen en bibliotheken over de hele wereld geïnspireerd.

7. Moskee-Kathedraal van Cordoba in Spanje

Dit is een plek waar geloven letterlijk samenkomen! De Mezquita (Spaans voor moskee) van Cordoba symboliseert de vele religieuze veranderingen die Spanje in de loop der eeuwen heeft ondergaan. De Kerk is verdeeld in een Moslim en Christelijk gedeelte toen de Moslims Spanje in 711 veroverden. Zoals een feniks is de Mezquita opgebouwd, met haar pilaren van jaspis, onyx, marmer en graniet uitde Romeinse tempel die er eerst stond, en uit andere vernietigde Romeinse gebouwen in Spanje.

8. Brandenburgse Poort in Berlijn

De Brandenburgse Poort is een van de meest iconische bezienswaardigheden in het bruisende Berlijn van vandaag de dag en is zo veel meer dan de enig nog overgebleven poort van Berlijn. Deze poort symboliseert de scheiding tussen oost en west in de Koude Oorlog, maar ook een herenigd Duitsland na de val van de Muur. De poort is het hele jaar door geopend, maar als u de poort in volle glorie wilt zien kunt u deze het beste bezoeken tijdens oud en nieuw of tijdens een voetbalwedstrijd!

9. Karelsbrug in Praag

De beroemdste bezienswaardigheid van Praag, de Karelsbrug, is een gotische stenen brug met 16 bogen en 30 barokke standbeelden van religieuze figuren. Het is een populaire plek voor Tsjechische kunstenaars, muzikanten en souvenirverkopers. Loop over de kinderkopjes van de brug en ga terug in de tijd maar vergeet niet om te genieten van de architectuur en het uitzicht over de Vtlava Rivier van de torens van de brug. Kom terug als de zon onder is gegaan om het volledig verlichte Kasteel van Praag te zien. Of heel vroeg in de ochtend, om het publiek voor te zijn en te genieten van een prachtige zonsopgang.

10. Chateau de Chillon in Zwitserland

Het Chateau de Chillon (Chillon Kasteel) aan de rand van het meer van Geneve, inspireert al eeuwen lang schrijvers en kunstenaars. Lord Byron, Jean Jacques Rousseau en Victor Hugo zijn een aantal van de beroemheden die haar als een muze zagen. Neem de tijd om te genieten van de Grote Hal, de gotische kelders, de kapel met 14e -eeuwse schilderijen en de adembenemende uitzichten over het meer van Geneve.