4 beeldschone bestemmingen in Oost-Europa die u moet ontdekken

 4  beeldschone  bestemmingen  in  Oost-Europa  die  u  moet  ontdekken

Maak uw Europese vakantie compleet met een trip naar de topbestemingen in Oost-Europa. Ga naar het pittoreske Praag – dat vol met energie zit; verblijf in het muzikale Wenen dat vol staat met keizerlijke paleizen die het verhaal van monarchen vertellen; geniet van de mix van modern en klassiek in Bratislava, en bekijk de oude architectuur in de moderne stad Budapest.

Praag

Praag verleidt haar bezoekers met topattracties zoals de Karelsbrug, het Kasteel van Praag, de Petřín heuvels, het Wenceslas plein tijdens kerst en de Joodse wijk met de Oude Nieuwe Synagoge – de oudste in Centraal en Oost-Europa. Ook is er het plein in de oude stad, waar de astronomische klok staat, een klok die al in de 15e eeuw gemaakt is.

Als u verzadigt bent van de bezienswaardigheden is het tijd om aan de innerlijke mens te denken en een typisch Tsjechisch maal te nemen. Svícková een vleesgerecht met jus, knoedels en een groente-roomsaus met als afsluiting ovocné knedlíky, knoedels met kwarkkaas en vers fruit.

Wenen

Gevormd door de intellectuele en artistieke basis is Wenen ,de hoofdstad van Oostenrijk, een culturele hub, en er is genoeg te beleven voor zowel de romanticus als de liefhebber van geschiedenis.

Loop door de nauwe straatjes van de stad, langs oude gebouwen die tal van verhalen in zich hebben. Ga naar de Stephansplatz en geniet van de Stephensdom, een van de beroemdere kerken van de stad. Stop vervolgens bij het museum voor Kunstgeschiedenis, of maak een tour door het Schönbrunn Paleis om te zien hoe keizers leefden. En aan het eind van de dag staat er dan een heerlijk maal met als besluit een Sachertorte, een Weense specialiteit, met slagroom klaar!

Bratislava

Bratislava,een van de minder bekende bestemmingen in Europa, is de hoofdstad van het nog vrij jonge onafhankelijke Slowakije. De stad intrigeert met haar oude charme, is gelegen aan de oevers van de Donau en verdient een bezoek als u door Oost-Europa rondreist.

De groene stad zit vol met wandelroutes voor de natuurliefhebbers en de spitsen van de 18e-eeuwse kerktorens hebben het Karpatengebergte ten noorden van de stad als achtergrond. En dan zijn er nog de wijngaarden van de Karpatische laaglanden! Mis de beroemde standbeelden in de stad en de Rolandfontein bij Hlavné Námestie niet – het openbare watersysteem dat in 1572 gebouwd is. Ga daarna winkelen bij Folk Folk en Prata voor kunst en souvenirs, en eindig uw dag bij Cork om van het nachtleven van de stad te genieten.

Budapest

Behalve de hoofdstad van Hongarije, langs de oevers van de Donau, is Budapest ook de culturele en commerciële hotspot van het land, een pakhuis vol met een rijke Joodse geschiedenis. Bestaande uit drie gedeeltes, Buda, Pest en Óbuda, is Budapest een klassieke mix van oude architectuur, modern gemakt en een groene ervaring.

Ontdek de spa-cultuur van de stad met een trip naar de thermale baden, die in de 16e en 17e eeuw gebouwd zijn. Laat de verhalen van de stad aan u voorbijgaan in de musea en muren van de stad en geniet van de traditionele keuken – met wellicht een grote kom gulyás, oftewel goulash. Steek vervolgens de Széchenyi kettingbrug over de Donau over voor een nachtelijke wandeling en om te kijken naar het spel van duizenden lichtjes dat Budapest ’s nachts doet oplichten. Budapest beloofd een sprookjesachtige vakantie.