De 12 beste markten in Parijs die een bezoek waard zijn

De 12 beste markten in Parijs die een bezoek waard zijn

De beste markten in Parijs zijn degenen die u even laten vergeten, als is het maar voor een paar minuten, dat u een bezoeker van de stad bent en die u het gevoel geven dat u hier al tijden woonachtig bent. Doe u tegoed aan huisgemaakte Franse lekkernijen (hopelijk eerst met een paar gratis proeverijen), ruik aan die verse bloemen, koop een Frans tijdschrift (ook al kunt u helemaal geen Frans lezen – het is gewoon een excuus om een klein stukje Frankrijk mee terug naar uw hotel te nemen) en slenter gewoon lekker langs alle Franse dingen die u kunt vinden (het klinkt op de een of andere manier toch anders dan als u hetzelfde thuis zou doen, toch?) het kan allemaal in Parijs.

Begrijp me niet verkeerd, als het uw eerste keer in Parijs is kunt u gerust alle toeristische bezienswaardigheden langs gaan en zelfs een paar van de geheime plekjes in de stad bezoeken maar als u dat achter de rug hebt en meer tijd in de stad overhoudt dan zijn dit de 12 beste markten in Parijs die zeker een bezoek waard zijn.

1.) Marche d’Aligre

Een van Parijs best bewaarde geheimen, is dat deze markt veel minder druk is dan de meeste andere op deze lijst, maar er blijft genoeg over om op de markt zelf te ontdekken! Verse kazen, broden en vruchten van het plaatselijke land voor de hongerige magen (of niet hongerig maar dat is hoe je altijd thuiskomt met veel waar van de markt zonder goede reden). Er zijn ook genoeg cafeetjes langs de weg, om lekker aan een glas wijn (of twee) te nippen om uzelf te feliciteren met alle goede aankopen die u gedaan heeft. De markt is geopend van dinsdag tot zondag van half acht tot half een en dan van half 5 tot half acht.

2.) Marche Bastille

Dit is het equivalent van een boerenmarkt, waar mensen samenkomen om hun waar te tonen, hun kruiden, bloemen, kazen, eieren en andere goederen en waren. Marche Bastille is een van de grootste en beste markten in Parijs, maak daarom genoeg tijd in uw schema vrij. Als u klaar bent kunt u een lunchbreak pakken in een van de vele nabijgelegen parken om te proeven van alle heerlijke lekkernijen die u zojuist hebt aangeschaft (lekker picknicken!). De markt is open van 8 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s middags op donderdagen en zondagen.

3.) Le Marche Biologique des Batignolles

Dit is een markt waarvoor wat planning nodig is, omdat deze alleen op zondag open is van 9 uur tot 3 uur. Deze markt kan nog wel eens druk worden maar het is dan wel de allerbeste plek voor de meeste verse waren in de hele stad!

4.) Marche Bourse

Hoewel dit een vrij kleine markt is, eigenlijk meer een soort Parijse variant op een foodcourt, is het wel een van de beste plekken om met vrienden lekker een drankje en authentiek hapje mee te pakken. Hier zijn verschillende stalletjes te vinden met allerlei soorten keukens en invloeden vanuit de hele wereld, variërend van Marokkaanse visschotels tot aan Creoolse gumbo!

5.) Marche Dejean

Een van de beste vismarkten in de stad waar u terecht kunt voor alles van de meest verse tilapia en maniok tot vers geoogste bessen en andere goederen. Vismarkten hebben meestal een luchtjes, zeker later op de dag. Ga er dus niet heen als u de zeelucht niet helemaal kunt waarderen en de rest van de dag met een eau-de-zee wilt rondlopen.

6.) Marche des Enfants Rouges

 

Letterlijk vertaald betekent de naam de “markt van de rode kinderen” wat op zich logisch is, daar er in de 16e eeuw op deze plek een weeshuis stond. Aangemerkt als de oudste markt van Parijs (nog een goede reden waarom dit een van de beste markten in Parijs is om te bezoeken), is het meer dan vierhonderd jaar oud en staat tjokvol met eten, bloemen, textiel en nog zoveel meer! De markt is geopend van dinsdag tot zondag van 8 uur ’s ochtends tot half negen ’s avonds en het is beter om deze markt tijdens de weekdagen te bezoeken omdat de rijen absurd lang zijn in de weekenden.

 

7.) Marche aux Fleurs et aux Oiseaux

Voor de mensen met groene vingers is dit een van de beste markten van Parijs om eens lekker rond te slenteren. Niet alleen hebben ze hier een grote selectie aan bloemen en planten maar ook leuk ander spul voor de overige bewoners van uw tuin (zoals vogels, eekhoorntjes etc.). Marche Aux Fleurs et aux Oiseaux is open op maandag – zaterdag van 8.00 AM – 7:30 pm en op zondag van 8:00 am – 7:00 pm.

8.) Marche Monge

Dit is op ruime afstand de duurste markt van Parijs maar ook een van de vermakelijkste. Hier weet u zeker dat de vis die u te koop wordt aangeboden door de man die hem verkoopt zelf gevangen is en de groente door de boer zelf als zaadje in de grond gestopt (misschien met behulp van een machine maar soit). Op een prachtige locatie moet u echt de tijd nemen om eens goed uw ogen de kost te geven en lekker mensen te kijken terwijl u ondertussen geniet van een stukje kaas en een glaasje wijn.

9.) Le Marche Saint-Germain

Deze historische markt is beroemd om de grote verscheidenheid aan planten, producten en plaatselijke vleeswaren en kazen, maar er zijn ook veel verschillende internationale keukens om uit te proberen als u honger hebt!

10.) Le Marche de Saint-Pierre

Dit is een van de beste markten in Parijs voor de handige doe-het-zelvers. (ik niet, ik maak er altijd een rotzooitje van en krijg niks in- nog uit elkaar). Van plan om het appartement opnieuw in te richten? Dan vindt u hier alles wat u nodig heeft! Op zoek naar materiaal voor een kostuum? Dan bent u hier op de juiste plek! Hier vindt u een geweldige grote verscheidenheid aan stoffen en ander textiel – alles wat u nodig heeft om uw project tot een succes te maken! Le Marche de Saint-Pierre is open van maandag tot zaterdag van 8.00 am – 6.30 pm.

11.) Marche aux puces de Saint-Ouen

Absoluut een van de beste vlooienmarkten in Parijs en er is voor elk wat wils te vinden! Je weet eigenlijk nooit wat je hier zult aantreffen – waardoor het dus te leuker wordt en de mogelijkheden zijn eindeloos, van keukenspullen uit de 19e eeuw tot aan nostalgische vintage camera’s! Deze markt is geopend op zaterdag, zondag en maandag van 8.00 am – 6.00 pm en de zondag is normaliter het drukst.

12.) Rue Montorgueil

De naam van deze markt kan vertaald worden met de top van de trotse straat en het is inderdaad een mooie plek in de stad om eens te gaan bekijken (en uit te proberen), daar hier enkele van de beste eetwinkeltjes van de stad bevinden. Het is een van de permanente markt straatjes van Parijs en het is een levendige locatie vol met voetgangers waardoor u lekker mensen kunt kijken! Vergeet uw glas wijn niet – dat is hier bijna verplicht.