Hoe 24 uur in Brugge, België door te brengen

Hoe 24 uur in Brugge, België door te brengen

Waar de huizen uit peperkoek gemaakt lijken te zijn en waar het dieet lijkt te bestaan uit chocolade en bier, Brugge is de perfecte plek om de oorsprong van België te ontdekken.

Het beste onderdeel van Brugge is de snelheid waarin de stad zich voortbeweegt. Omdat het zo klein is hoeft u zich nooit te haasten of gestrest te voelen om alles te kunnen zien. Ik nam er de tijd voor en genoot van alles wat ik deed (zeker van de chocolade). Of het nu regent of de zon schijnt, er is genoeg te beleven in dit kleine plaatsje.

Vervoer naar Brugge

Er zijn een aantal manieren om naar Brugge te komen. Als u vanuit een ander land komt kunt u vliegen op vliegveld Oostende-Brugge en een trein van veertig minuten nemen naar de stad of er zelf naar toe rijden. U kunt ook op Brussels South Charleroi airport vliegen en een trein van twee uur nemen, of met een auto of shuttlebus naar Brugge rijden.

Vanuit Brussel is Brugge een uur met de trein. U kunt ook een trein pakken vanuit een van de andere Europese steden.

Waar in Brugge te verblijven

Brugge is een redelijk compact stadje en alles is dus op loopafstand van het stadscentrum. Veel van de hotels zijn omgebouwde middeleeuwse gebouwen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Ontdek de geschiedenis, charme en elegantie van deze boetiekhotels.

Abiente Rooms: Dit hotel is een perfecte en eenvoudige plek om in het centrum van Brugge te kunnen ontspannen.

NH Bruge: Een voormalig klooster uit de zeventiende eeuw, is NH Bruge nu een prachtig hotel buiten het stadscentrum.

Hotel Navarra Bruge: Kijk uit het raam en zie de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge. Hotel Navarra is een charmante plek en beschikt over alle noodzakelijke voorzieningen.

Pand Hotel Small Luxury Hotel: Dit hotel is een achttiende eeuw koetshuis dat nu een boetiekhotel is in het hart van Brugge.

Waar in Brugge te eten

Chocolade, bier, wafels, en weer van voren af aan beginnen. Buiten deze drie dingen bestaat het traditionele Belgische eten uit een stoofpot die Waterzooi heet, mosselen en frieten.

Old Chocolate House: Dit is de enige plek die u moet bezoeken in Brugge. Als u het Old Chocolate House heeft gevonden gaat u naar boven naar de theekamer en kunt u een menu vol chocolade verwachten.

Er zijn meer dan twintig soorten chocolade waar u uit kunt kiezen. Als u moeite heeft met de keuze kunt u tegen de ober zeggen welke smaken u lekker vindt en dan zal hij of zij u iets aanraden. U krijgt dan een klein schaaltje met chocoladeschilfers die u in de grote beker met warme melk kunt doen.

Dan is het aan u om de chocolademelk zo te mengen zoals u deze het lekkerst vindt. Voor meer chocolade kunt u kiezen uit alle chocolade gebakjes en andere verwennerijen.

Bones: Dit is een gloednieuw restaurant in Brugge die de traditionele Belgische keuken serveert alsmede heerlijke ribs.

Le Trappiste: Le Trappiste heeft meer dan 120 trappistenbieren in de aanbieden en de serveerders helpen u bij het uitzoeken van de beste keuze, in combinatie met alle Belgische lekkernijen die daarbij horen.

Sanseveria: Dit is de officiële “bagel salon” van Brugge en de beste plek voor ene ontbijt of brunch.

Wat te doen in Brugge

Slenteren over de straten en steegjes met kinderkopjes is een geweldige manier om tijd in deze stad door te brengen. U kunt in de verschillende gebouwen en musea van alles te weten komen over België en Brugge.

Museums: Brugge zit vol met musea die het verhaal van België vertellen. Leer hoe chocolade wordt gemaakt in Choco-story, proef en ontdek Belgisch bier in het biermuseum, of doe u te goed aan traditionele fritesat in het frietmuseum.

Rozenhoedkaai: het uitzicht vanaf deze brug is een van de meest gefotografeerde ter wereld. Normaliter komt u altijd wel langs deze brug en kunt u er een foto van maken.

Kanaaltocht: Brugge wordt vaak het Venetië van het noorden genoemd, omdat er door de hele stad kanalen lopen. Leer van de Brugse geschiedenis en bekijk de stad met een andere blik vanaf het water.

Belfort: bezoek deze middeleeuwse klokkentoren voor een geweldig uitzicht over de stad en de Grote Markt.

Grote Markt: de Grote Markt is een groot plein in het centrum van Brugge. Omringd door kleurrijke gebouwen en gevuld met standjes en activiteiten is dit plein het echte hart van Brugge.