Kattenspotten: Tips in Amsterdam van een kattenliefhebber

Kattenspotten:  Tips  in  Amsterdam  van  een  kattenliefhebber

Ik houd van katten. Dit is een uitgebreide reisbeschrijving van mijn geliefde Amsterdam met de beste plekken om katten tegen te komen in Amsterdam, zowel officieel als onofficieel, met al mijn favoriete katten. Als u ook graag katten spot, dan zult u deze tips zeker waarderen.

Eigenlijk ben ik een gek kattenvrouwtje en katten ontmoeten is een van mijn favorieten hobby’s. We zijn zelfs zo gek op katten dat toen ik nog in Amsterdam woonde, mijn man en ik op zoek gingen naar locaties met katten in Amsterdam. We hebben katten gevonden die in een van de kattencafés van Amsterdam leven, die door de kamers van een historisch grachtenpand/ kattenmuseum lopen, gingen knuffelen met de katten op de Poezenboot, katten die in verschillende winkels slapen en zelfs katten die in museumtuinen inbreken. Deze gids bevat ook coffeeshops met katten... maar ik kon ze helaas niet allemaal aaien.

Officiële kattenplaatsen in Amsterdam

De Poezenboot

De Poezenboot is een kattenopvang op een boot. Ja dat leest u goed. De Poezenboot is een drijvende kattenopvang op de kanalen van Amsterdam. Een kattenliefhebber heeft deze opvang in de jaren ’60 gerealiseerd en er kunnen 50 katten op (hoewel ze er zelden zoveel hebben). De Poezenboot vraagt technisch gezien geen entree maar heeft wel beperkte bezoekuren. Plan uw bezoek aan de Poezenboot zorgvuldig tussen 1 – 3 uur ’s middags, behalve op woensdagen en zondagen.

De Poezenboot accepteert donaties, en ik raad u aan om een postkaart te kopen om het goede werk dat ze doen door zwerfkatten een nieuw thuis te geven te steunen. Het aantal katten in de opvang varieert en sommige van de katten leven permanent op de boot (tenzij ze toch nog een baasje weten te vinden!). Als u in de buurt woont kun u overwegen om een kat van de Poezenboot te adopteren.

De meeste katten zijn heel aanhankelijk en de enthousiaste vrijwilligers kennen alle karakters van de katten op de Poezenboot. Bij mijn laatste bezoek hadden ze een kitten. Ter verduidelijking, soms hebben ze kittens, maar deze worden meestal thuis grootgebracht, waardoor ze tijdens een bezoek niet altijd te zien zijn. We smolten tijdens het zien van zoveel schattige poezen helemaal en brachten ten minste twee uur door met het spelen met verschillende katten.

Kattenkabinet (Ofwel het Amsterdamse Kattenmuseum)

Dit kattenmuseum in Amsterdam is uniek omdat er alleen kattengerelateerde kunst te zien is. De toegangsprijs is met €7 aan de prijzige kant maar de ervaring om door een historisch grachtenpand op de Herengracht (een van de mooiste kanalen van Amsterdam) te lopen maakt dat het zeker waard. U komt een paar zeer vriendelijke, sociale katten tegen die slapen waar ze willen (zelfs op het historische meubilair). Dat gezegd hebbende, kijk of u het Picasso schilderij van een kat kunt vinden. Dit Kattenmuseum is geopend van 10-5 op weekdagen en 12-5 tijdens het weekend.

Het beroemde Amsterdamse Kattencafé: Kattencafé Kopjes

Dit Kattencafé in Amsterdam (Kattencafé Kopjes) is in Japanse stijl ingericht. U betaald voor de entree (€3 per persoon) plus wat u uitgeeft aan eten en drinken. Kattencafé Kopjes is zeer populair dus u moet vooraf reserveren als u daarheen wilt omdat er geen garantie is dat u binnenkomt als het druk is. Het eten en de koffie smaken goed en zijn vegan-friendly; maar wel aan de prijzige kant. Maar dat is ’t wel waard.

Ik ging daar met een vriend heen en ik voelde me nooit opgejaagd toen ik daar voor een paar uur met verschillende katten zat te spelen. De openingstijden van dit kattencafé in Amsterdam zijn wel beperkt (10-7), dus de katten zijn niet de hele dag heel actief.

Cats & Things

Deze kattenmeubelzaak is een paradijs voor kattenliefhebbers en misschien wel de perfecte plek om cadeaus te kopen voor obsessieve kattenliefhebbers. Niet geheel verrassend hebben ze wat schattige kittens in de winkel voor extra veel feestvreugde.

Semiofficiëleplekken die toevallig ook een kat hebben

Er zijn zoveel cafés met katten in Amsterdam dat u niet heel erg uw best hoeft te doen om katten te vinden. Nederlanders vinden dat katten gelukkiger zijn als ze gewoon in en uit kunnen lopen als ze dat willen. Dat maakt het kattenspotten in Amsterdam vrij makkelijk en ik heb een aantal sleutelspots die ik altijd gebruik om katten te zien. Ik heb ze op TYPE georganiseerd, van hotel/ hostel, café, winkel, supermarkt tot aan coffeeshop (ja dat soort coffeeshop in Amsterdam).

Hotels/hostels met katten in Amsterdam

Hostel Cosmos Amsterdam

Dit hostel heeft een harige verwelkomer genaamd Simba. Als u van katten houdt en u bent op zoek naar een hostel in Amsterdam met een kat, deze loopt door het hele hostel heen... neem uw allergische vrienden niet mee.

Cocomama hostel

Dit hostel prijkt steeds bovenaan de lijstjes met beste hostels in Amsterdam en vrienden van me vertelden dat ze het een tophostel vonden. Daarnaast hebben ze ook een schattige hostelkat.

Cafes met katten in Amsterdam

͚'t Blauwhooft

Dit slaperige bruine café in Amsterdam met een chille atmosfeer heeft een grote zwarte kat die ervan hout om op de tweede verdieping op de tafels buiten in slaap te vallen. Kom voor het goede Nederlandse bier en blijf voor de huisdieren.

Café Bax

Deze rustige bar met een goede bierselectie is het thuis van een vriendelijke kat genaamd Claus die graag langs de voeten van de gasten loopt. De kattenbak staat naast de plank met bordspellen dus soms moet u de kat van het Kolonisten van Catan spel afhalen.

Bagels & Beans op de Haarlemmerdijk

Vindt de beste kattencafés in Amsterdam om kennis te maken met katten in Amsterdam en coffeeshops met katten.

Deze vriendelijke Amsterdamse ontbijtplek maakt heerlijke betaalbare ontbijtjes. Als u buiten zit kunt u soms de kat zien die het heerlijk vindt om in de plantenpot in slaap te vallen. Deze kat loopt soms langs om te vragen om geaaid te worden.

La Boutique del Caffe

De kat genaamd Pipa die hier woont is een schoonheid. Een geweldig excuus om hier een koffie te nemen met een kat on the side.

Piqniq

Dit vegan en glutenvrije café in de Jordaan beschikt ook over een vriendelijke kat, dus als u op zoek bent naar de perfecte brunchplek met een vriend die voedselallergie heeft... kunt u naast de maaltijd ook een kat aaien.

Café Kobalt

De dikke kat die in dit goed gelegen café recht tegenover Amsterdam Centraal ligt is vrij dik maar wel heer erg vriendelijk en zachtaardig. Ik vind Café Kobalt een van de betere plekken om op iemand te wachten die ik van Centraal moet halen.

Gollem͛s Proeflokaal op de Overtoom

Ik heb de kat hier nog nooit gezien omdat ik in deze bar normaliter omga met de ANDERE Gollum, maar het is wel een van mijn favoriete plekken om bier te drinken.

't Pakhuis

Dit kleine bruine café net achter het Spui is een van de beste lunchcafés voor pannenkoeken in het centrum van Amsterdam. Daarnaast hebben ze ook nog een slaperige kat die graag op de bar slaapt.