Vakanties voor kinderen en jongeren

Vakanties voor kinderen en jongeren

Elke ouder zal het wel herkennen. Het is nogal een opgave om je kind een leuke vakantie te bezorgen. Hoe ouder je kind wordt hoe avontuurlijker en grootser de verwachtingen zijn rondom een vakantie. Waar je vroeger als gezin heerlijk kon genieten van de camping en de rust van de natuur wil je kind, nu het in de puberteit zit, vooral uitgedaagd worden.

Huisje huren

Een enorme trend onder gezinnen is het huren van een huisje in het buitenland. Voor een klein bedrag per dag kan je in Oostenrijk, Frankrijk of Engeland al terecht. Let wel op want de tarieven kunnen nogal verschillen per website. Kies een huisje in de buurt van een grote stad. Mochten jullie je vervelen dan is het altijd mogelijk om als gezin heerlijk te gaan shoppen.

Waddeneilanden

Waarom zou je helemaal naar het buitenland gaan? In eigen land kun je net zo goed plezier hebben met je gezin. De Waddeneilanden staan bekend om de gezelligheid, gastvrijheid en natuurlijk; zon, zee en strand! Eet een heerlijk visje, ga lekker wandelen in de duinen of ga met de boot de zee op. Er is in ieder geval genoeg te doen.

Overnachten in een pretpark

Wist je dat het mogelijk is om te overnachten in een pretpark? Met je eigen gezinstent kan je bij Duinrell terecht. Houd je liever van de Efteling? Regel dan een overnachting in het Efteling hotel! Een grote droom voor heel wat kinderen is het bezoeken van Disneyland Parijs. Al betaal je daar wel een flink bedrag voor maar plezier gegarandeerd! Overnachten is ook mogelijk in het Disneyland Parijs Hotel.

Eindelijk weer tijd voor elkaar: jullie kind gaat op kamp!

Dat het opvoeden van jullie kind hard werken is weet iedereen die kinderen heeft. Af en toe is het hard nodig om weer romantisch tijd met elkaar door te brengen. Elkaar even niet als opvoeders zien maar als man en vrouw kan wonderen doen voor jullie relatie. Het leuke aan een kamp is dat jullie kind ongedwongen kan werken aan bepaalde vaardigheden die hij of zij nog niet goed onder de knie heeft. Zo leert je kind in een mum van tijd nieuwe vrienden maken, samenwerken en krijgt zijn of haar zelfvertrouwen een flinke boost.

Weerbaarheidstraining

Vooral voor verlegen en sociaal angstige kinderen kan zo’n kamp een uitkomst zijn. Mocht je denken: bestaat er ook zoiets zonder dat mijn kind daarvoor op kamp hoeft? Jazeker; door het hele land worden er weerbaarheidstrainingen gegeven aan kinderen en jongeren die hier baat bij hebben.