Winterse dagjes uit op de schaatsbaan

Winterse dagjes uit op de schaatsbaan

Of die siberische ijswinter, waar het KNMI over speculeert, ons nog daadwerkelijk te wachten staat, is een grote vraag. Maar of je nu al kunt genieten van ijspret met familie en kids, dat staat vast: wachten tot het gaat vriezen in Nederland hoeft niet. Wij geven je onze tips omtrent schaatsbanen... Ter inspiratie voor volgend weekend?

Schaatsen voor Paleis Het Loo

Vanaf 15 december wordt Paleis Het Loo omgetoverd tot Winterpaleis Het Loo. Deze vernieuwde formule is een waar culinair hoogstandje met veel kerstverrassingen voor zowel kids als volwassenen. Van diverse workshops en demonstraties tot in alle rust genieten van het uitzicht en de delicatessen op de kersttafels. Paleis Het Loo heeft een zogenaamde historische proeverij, waarbij oude recepten uit de kast worden gehaald. Deels gebaseerd op de koninklijke Oranje toetjes. In het kinderatelier kunnen kinderen een knutselplaat van een gedekte tafel versieren. Let op, dit gebeurt uitsluitend in het weekend van 15 december. Het hoogtepunt is wellicht de schaatsbaan, waar je kunt schaatsen op écht ijs. Schaatsen lenen is gratis.

Historische taferelen in Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum opent haar deuren voor de mooi verlichte schaatsbaan. Hier krijg je een impressie van het zogenaamde Nederland van vroeger, waarbij siberische temperaturen meetbaar en voelbaar waren en waarbij de Elfstedentocht geen vraagstuk was maar een uitdaging. Een stukje nostalgie.

The real thing: Leisure World Dronten

In Dronten vind je de Leisure World, waar je een kijkje kunt nemen bij de profs. Geoefende schaatsers laten hier hun kunsten zien. Wil je je eigen schaatsniveau verbeteren, dan kun je hier les nemen op de grote buitenbaan. Ben je toe aan een variatie, dan tref je hier ook vier curlingbanen aan, waar er clinics worden aangeboden. Tevens kun je een recreatieve wedstrijd curlen tegen elkaar!

Voor ieder wat wils: de schaatsbaan in Scheveningen

Wellicht een van de meest gevarieerde locaties, met voor ieder wat wils. Ongeacht het budget of het weer kun je hier altijd heerlijk uitwaaien of binnen genieten van een warme chocolademelk aan de Nederlandse kust. Een voordelig dagje uit met de mogelijkheid om de geheel vernieuwde Scheveningse pier te bewonderen. Hier vind je tal van kraampjes waar diverse producten te koop zijn of te proeven, voordat je geld uitgeeft. Een ware kerstmarkt boven de Noordzee, zonder de wisselvalligheid van het weer. Een stapje verder? Neem plaats in het vernieuwde reuzenrad. Woorden schieten tekort om alle bezienswaardigheden te benoemen… Geniet van een heerlijke en gezonde strandwandeling, neem een gok in het casino, bekijk om de hoek de nieuwste films in de bioscoop en sluit je dag af met een dagverse visschotel. Vakantie in eigen land!