Zomervakantie in Nederland? Kies voor de Veluwe!

Zomervakantie in Nederland? Kies voor de Veluwe!

Ieder jaar is het weer de vraag: waar brengen we onze dikverdiende zomervakantie door? Wordt het één van de Spaanse costa’s, het Gardameer, de Schotse Hooglanden, een rondreis door de voormalige Balkan of een vlucht naar een zonnig oord buiten Europa? Maar wacht eens… We hoeven niet per se naar het buitenland voor een onvergetelijke zomervakantie! Ontdek komende zomer de Veluwe: een stukje natuurlijke pracht dat je nergens anders zult tegenkomen.

Een vakantiehuis op de Veluwe boek je wanneer je houdt van de sereniteit van de natuur. In het Gelderse landschap kom je volledig tot rust. Natuurlijk bezoek je de prachtige nationale parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom. Er is echter nog meer. Laat je overdonderen door de prachtige zandverstuivingen, de romantische beekjes en de heerlijke geur van de bossen. Trek erop uit op de fiets of maak een lange, maar ontspannende boswandeling. Ontdek hoe mooi Nederland kan zijn!

Verkoeling op de Veluwe

Ook in Nederland kan het in de zomermaanden snikheet zijn. In de bossen ben je goed beschermd tegen de zon en zal het aanmerkelijk koeler aanvoelen dan op de zandvlaktes. Maar er zullen natuurlijk momenten zijn dat je wel een frisse duik kunt gebruiken. Bezoek dan het Veluwemeer, dat loopt van Elburg tot Harderwijk. En nu je er toch bent kun je meteen een bezoekje brengen aan het Dolfinarium!

Met de kinderen naar de Veluwe

Een vakantie op de Veluwe is heus niet alleen bestemd voor zwijmelende verliefde stelletjes en oudere echtparen die van de rust willen genieten. Ook met (jonge) kinderen kun je uitstekend in de Gelderse natuur vertoeven. Er is namelijk zoveel meer te doen dan wandelen en je ogen uitkijken.

Julianatoren

In pretpark Julianatoren bij Apeldoorn kunnen de kleintjes hun hart ophalen. Dit pretpark - reeds geopend in 1910 - heeft vele attracties, van botsauto’s tot bungeetrampolines en van zwevende piraat tot de welbekende olifantenmolen. Verwacht geen Walibi-achtige taferelen: Julianatoren is vooral leuk voor kinderen tot pakweg 10 jaar oud.

Apenheul

Apenheul

Eveneens in Apeldoorn vind je de Apenheul. De dierentuin met enkel apen, maar dan anders dan anders. In de Apenheul lopen veel aapjes namelijk gewoon los! En dan hebben we het niet over je kids, maar echt over de bewoners van het park. Voor je het weet zit er een brutale ringstaartmaki of een een guitig doodshoofdaapje op je arm! En voor de vaders is er natuurlijk ook wat wils. Op grote eilanden zie je de stoere gorilla’s en orang-oetans loslopen! Wees niet bang: deze kunnen natuurlijk niet bij je in de buurt komen.