Eerste hulp bij vakantie ongelukken

Eerste hulp bij vakantie ongelukken

Als je op vakantie gaat dan beeld je niet in dat er iets mis kan gaan op je vakantie. Met een beetje waakzaamheid moeten we een eind komen denk je dan. Toch is een ongelukje zo gebeurd. Een misstap op een trap, een gladde vloer, het grijpen in een glas. Dit zijn dan nog maar de huis, tuin en keukenongelukken. Wat dacht je van het onwel worden van de warmte of bij onderkoeling. Wat dacht van een 2e graad brandwonden of het breken van je pols. Het zijn allemaal ongelukken waar je niet op zit te wachten maar het is wel handig als je gelijk goed kan handelen. Dit zorgt ervoor dat de schade achteraf beperkt blijft.

EHBO kit mee op vakantie

Als je op vakantie gaat zorg er dan voor dat je een reissetje bij je hebt zodat je de eenvoudige ongelukken zelf de baas kunt. Een Eerste Hulp Basic kit is een compacte, handzame kit met enkele basis EHBO-materialen. In een set zit het hoognodige zoals hechtpleisters, gaaskompressen en kinderpleisters. Voor de volledige inhoud kun je hier eens kijken.

EHBO-cursus volgen

Een cursus kan ervoor zorgen dat je goed kan omgaan met ongevallen of gevaarlijke situaties. Doordat je beschikt over parate kennis kun je snel handen zelfs levens redden.

Als je kinderen hebt dan liggen ongelukjes nog meer op de loer, het is dan een goed idee om kinder ehbo te volgen. De manier van handelen is bij kinderen namelijk anders dan bij volwassenen.

AED in de buurt?

Met zoveel in mensen om je heen kun je er wel bijna vanuit gaan dat je wel een keer in de situatie terecht gaat komen dat er een reanimatie nodig is. Het geven van een reanimatie is over het algemeen voorbestemd voor mensen die ehbo hebben of BHVdat is nog meer een reden om een cursus te volgen trouwens. Maar als je nog geen cursus gevolgd hebt, is het in ieder geval prettig om te weten waar de AED ligt, via de volgende app van het Rode Kruis kun je zien waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is.

Tot slot: een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals eerder gezegd een ongeluk is zo gebeurt, zorg dat je een beetje bent voorbereid bent, door een basiskit, app en wat voorkennis. Dat scheelt veel stress en onnodig extra letsel.