10 redenen om naar Duitsland te reizen

10 redenen om naar Duitsland te reizen

Duitsland is een land dat al eeuwen het hart van Europa vormt, met een unieke cultuur gevormd door historische gebeurtenissen, geweldige cuisine en architectuur, en daardoor is er zoveel om van te genieten tijdens een reis door dit land.

Het eten is dan misschien niet zo wereldberoemd als de Franse keuken, maar er zijn genoeg lekkernijen te vinden, net als een uitstekende keuze aan bieren, wijnen en sterke dranken die in het land worden geproduceerd.

Duitsland is ook een heel praktisch land om te bezoeken, omdat het transportsysteem modern is en veel van de mensen meerdere talen spreken, waardoor het een vrij makkelijk land is om doorheen te reizen. Hier zijn 10 redenen om naar Duitsland te reizen!

1. Musea in Berlijn

In het hart van Berlijn ligt Museum Eiland, een stuk land in de Spreerivier waar de meest indrukwekkende musea van het land zijn gehuisd.

Het Pergamon Museum heeft een aantal indrukwekkende gebouwen die zorgvuldig zijn afgebroken, van over de hele wereld verscheept naar Berlijn en vervolgens hier weer herbouwd. Het Pergamon Altaar is zeker een verplicht nummer!

2. Rijden op de Romanitsche strasse

Deze indrukwekkende autorit door Beieren gaat langs een aantal van de meest interessante en mooiste traditionele Duitse plaatsjes, en is beroemd vanwege de prachtige kastelen die u tijdens de rit zult zien.

3. Een drankje tijdens het Oktoberfest

Dit is een feest dat door heel Duitsland wordt gevierd (en eigenlijk over de hele wereld), maar de grootste viering van allemaal gebeurd in München, waar de bierhallen overvol zitten en grote tenten worden gebouwd om iedereen te kunnen huisvesten.

Er zijn honderden verschillende bieren waaruit gekozen kan worden en een kameraadschap dat door iedereen wordt gedeeld.

4. Ontdek de bezienswaardigheden van Neurenberg

De middeleeuwse architectuur van Neurenberg zorgt dat dit een indrukwekkend bezoek wordt. Van het verkennen van de oude stadsmuren tot aan het staatstheater, kastelen en verschillende kerken, dit is een magnifieke stad.

Neurenberg heeft ook een aantal verrassingen in petto met wat moderne architectuur!

5. Wintersporten in de Beierse Alpen

De Alpen zijn een indrukwekkend berggebied op de grens met Oostenrijk en tijdens de winter kunt u er heerlijk skiën en snowboarden.

Naast wintersporten is het ook een prima plek om op zoek te gaan naar de plattelandscultuur van Beieren.

6. Duitsland is een veilig land

Duitsland is een van de veiligste landen van Europa, de criminaliteit in Duitsland is laag en het risico op zakkenrollers voor reizigers miniem.

De Duitsers zijn beleefd en vriendelijk, goede gastheren en helpen u graag als u ergens een probleem ondervindt.

7. Transport in Duitsland

De autobahn, de Duitse snelwegen, zijn een beroemd onderdeel van het Duitse transportnetwerk, maar een goed busnetwerk en uitstekende en efficiënte treinen helpen ook om snel en comfortabel het hele land door te reizen.

8. Oud en Nieuw in Frankfurt

Frankfurt is een stad met een aantal interessante contrasten. Het is het financiële hart van het land en staat vol met wolkenkrabbers maar het is ook een stad met historische architectuur. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en architectuur van de stad, behoren het oude raadhuis en de Sint Bartholomeuskathedraal tot de meest indrukwekkende voorbeelden.

9. Het indrukwekkende landschap van het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwesten van het land, en is lang een belangrijke bron van grondstoffen voor Duitsland geweest, zowel in termen van bosbouw als mijnbouw.

Het gebied biedt een uitstekende mogelijkheid om te gaan wandelen en mountainbiken in de lente en zomer, terwijl er in de winter veel geskied wordt.

10. Er wordt veel Engels gesproken

Een bevolking die vrij goed Engels spreekt kan goed van pas komen als u de plaatselijke taal niet echt onder de knie hebt en Duitsers zijn er trots op goed Engels te spreken.

Ik heb gemerkt dat Duitsers vaak in het Engels antwoorden als ze merken dat je Duits niet heel goed is!