De kerstmarkten in Regensburg Duitsland bezoeken

De kerstmarkten in Regensburg Duitsland bezoeken

Bewonderd vanwege het indrukwekkende middeleeuwse stadscentrum, is de kleine stad van Regensburg een van de populairste bestemmingen in Beieren. Gelegen in het zuidoosten van Duitsland aan de Donau, werd ik verliefd op dit plaatje van een stad nadat ik de geweldigste kerstmarkten van Europa verkende.

Als bijnaam heeft Regensburg de meest noordelijk gelegen stad van Italië en Regensburg is UNESCO werelderfgoed dat tjokvol staat met architectuur en gewoon smeekt voor een Intstagrampost. Bent u er klaar voor om een van Duitslands grootste schatten te ontdekken? Lees verder voor een uitgebreide verkenning van de kerstmarkten in Regensburg, Duitsland.

Over Regensburg

Regensburg ligt op iets meer dan 100 kilometer van München (twee uur met de bus) en 200 kilometer van Salzburg (3 uur met de trein). Het is een stad met ongeveer 140,000 inwoners en de dichtstbijzijnde luchthavens zijn München en Neurenberg, die beide op ongeveer een uur afstand liggen. Voor de meest toeristen ligt de stad niet op de route maar een bezoek is zeker gerechtvaardigd.

Regensburg kan bogen op meer dan twee millennia geschiedenis, en dat is maar een van de vele redenen waarom liefhebbers van geschiedenis van dit stadje houden. Ik ging naar Beieren om de authentieke Duitse cultuur beter te ervaren dan op Duitse toeristische hotspots zoals Berlijn en Frankfurt.

Wat te doen en zien in Regensburg

Oude Stad: Uiteraard is de eerste stop de Altstadt van Regensburg. Het is het best bewaarde middeleeuwse stadshart van Duitsland en een wandeling door het stadjes is alsof u teruggaat in de tijd. Er zijn nog Romeinse overblijfselen te vinden alsmede een groot aantal gebouwen uit periode van de 11e tot de 15e eeuw.

Loop gewoon lekker rond zonder een vooropgezet plan. Breng daarnaast een camera mee en draag goede wandelschoenen! Kijk waar de stad u brengt terwijl u de kronkelige straatjes en steegjes en uithoeken van de stad aan het ontdekken bent.

Boottochten over de Donau: ik verkende Duitsland met een Donau Kerstmarkt Riviercruise met Crystal Cruises en vond het heerlijk.

Zelfs als u geen volledige cruise doet, raad ik zeker aan om een boottochtje te maken door de Donauvallei. U wordt beloond met een idyllisch uitzicht over de stad, en de boottochten zijn er van dagtrips tot tiendaagse tochten.

Tip- in de winter is het in Duitsland koud, en Beieren vormt daarop geen uitzondering, dus neem warme kleren mee! Beieren is beroemd vanwege de witte kerst en temperaturen liggen daarom meestal onder het nulpunt, al zijn extra koude uitschieters zeker geen uitzondering. Omdat u veel tijd buiten doorbrengt is het zaak om veel laagjes warme kleding mee te brengen.

Kerstmarkten in Regensburg

Regensburger Christkindlmarkt: Al populair sinds de 18e eeuw en vandaag de dag nog steeds. Duitsland heeft deze iconische kerstmarkt verkozen tot de beste kerstmarkt van het land. Zodra u binnenloopt komt het aroma van geroosterde kastanjes, peperkoek en glühwein u al tegemoet. Gelegen om de beroemde kerk, Neupfarrkirche, is deze wereldberoemde kerstmarkt geopend vanaf het eind van november tot aan kerstavond.

Romantische Kerstmarkt: het plaatje van een binnenhof bij het Thurn und Taxis kasteel is het thuis van deze magische kerstmarkt. Aan de trede van vorsten, is het geheel uitbundig verlicht met lantaarns en kaarsen.

De Romantische Kerstmarkt in Regensburg heeft verschillende thema-avonden en deze verschillen jaarlijks, dus kijk op de kalender als u er heengaat. En als u een nachtuil bent kunt u ook na 9 uur ’s avonds nog terecht.

De grote mensenmassa vertrekt tussen 9 uur ’s avonds tot aan sluitingstijd om 11 uur. In die tijd wordt het rustiger en krijgt u bovendien nog korting op de entreeprijs.

Als u er toch bent, ga dan op zoek naar iets dat “Feuerzangenbowle” heet. Dit liefdeselixer is een potentere versie van glühwein met suikerblokjes en rum die worden aangestoken.

Lucrezia Markt: Gelegen aan de Haidplatz en Kohlenmarkt, naast de Romantische Kerstmarkt van Regensburg, zou de Lucrezia Markt zeker een plekje moeten hebben op uw Kerstmarkt tour. Het is de perfecte plek voor kunstig handwerk als cadeaus.