11 geweldige dingen om te doen in München, Duitsland

11 geweldige dingen om te doen in München, Duitsland

München is de derde grootste stad van Duitsland, de hoofdstad van Beieren en heeft veel te bieden. Zeker met alle dingen om te doen en zien in München, verspreid door de hele stad. Waarschijnlijk een van de beroemdste aspecten van de stad is het Oktoberfest! Een evenement op zichzelf en zeker aan te raden. Maar München heeft de bezoeker nog veel meer te bieden dan alleen maar het Oktoberfest.

Hoe is München precies? Als Berlijn en München zussen zouden zijn, zou Berlijn de hippere en coolere zus zijn (de rebelse zeg maar). München is de chique, de meer gemanierde zus (maar die ook niet bang is om haar haar los te gooien om te feesten). Hoe je München ook zou willen omschrijven, het is zeker een van de beste Duitse steden om een bezoek aan te brengen. Er zijn zoveel dingen om te doen in München en er is zoveel plezier te beleven.

Hieronder een overzicht van een aantal van de beste dingen om te doen in München. Het is een geweldige Duitse stad om te ontdekken.

1.) Marienplatz

Marienplatz is het centrale plein in München en de plek van een van mijn favoriete dingen in Duitsland – haar kerstmarkten (die er wel alleen zijn in december). Buiten december kunt u er het oude en nieuwe gemeentehuis vinden alsmede de gotische toren die om uw aandacht smeekt.

2.) De Engelse Tuin

Meer dan 910 hectare groot, is de Engelse Tuin de naam voor het grootste park in de stad. Het park is ontworpen in de klassieke Engelse Tuinstijl, dus verwacht elegante rozenperken, een meer en overal lommerrijk groen.

3.) De Onze Lieve Vrouwe kathedraal

De belangrijkste kerk in Zuid Beieren, dateert de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal uit 1488. De belangrijkste bezienswaardigheid van de kerk is een ruwe voetafdruk vlakbij de ingang waarvan beweerd wordt dat deze van de duivel zelf afkomstig is.

4.) München Residenz

Bekend als een van de mooiste en uitbundig gedecoreerde paleizen in Europa, was het München Residenz bewoond door Keizers, Koningen en Koninginnen – tegenwoordig kunt u er zelf door heen wandelen.

Er zijn 10 binnenhoven te vinden en een bezoek aan deze Residenz zal een groot deel van uw tijd opslokken. Plan daarom een bezoek aan de München Residenz goed in.

5.) Nieuwe Gemeentehuis

Het Nieuwe Gemeentehuis is een van de meest herkenbare gebouwen in de hele stad en zeker een bezoek waard als u op de Marienplatz bent. Dit komt voor een groot deel door de façade die geheel opgebouwd is uit uitbundig gedecoreerde figuren. Hoewel we ‘nieuw’ zeggen is dit gotische gebouw al meer dan 100 jaar oud.

Oh, en vergeet ook niet een bezoek aan het Oude Gemeentehuis.

6.) Asam kerk

De Asam Kerk is gebouwd door de Asam broers en er wordt beweerd dat dit een van de mooiere kerken in München is.

Binnen vindt u indrukwekkende fresco’s, imposante ingewikkelde architectuur en zelfs olieverfschilderijen. Neem zeker een camera mee want hier zijn tal van mooie foto’s te maken.

7.) Kerk van St. Pieter

De Kerk van St. Pieter is beroemd als de oudste kerk van München, is gebouwd door monniken en staat boven op de Petersburg heuvel.

Gebouwd in de 14e eeuw, zijn het versierde altaar en geschilderde panelen een van de mooiste dingen om te bezoeken als u in München bent.

8.) Cuvilliés Theater

Gebouwd in 1755, is dit theater opgetrokken in Rococostijl, beroemd vanwege de verdiepingen en logeplaatsen. Naast de imposante architectuur worden er hier nog steeds opera’s opgevoerd en voor de hele ervaring koopt u ook een kaartje voor een voorstelling.

9.) Hellabrunn Zoo

Verdeeld over een ruime 89 hectare, wint deze dierentuin regelmatig prijzen als een van de beste dierentuinen in Europa.

Tegenwoordig zijn dierentuinen een gevoelig onderwerp voor reizigers, maar dierentuinen helpen ontegenzeggelijk bij het vermeerderen van kennis, respect en liefde jegens dieren – vanaf een jonge leeftijd kan dit een positieve ontwikkeling zijn voor natuurbehoud. De dierentuin zelf neemt deel aan beschermingsprojecten over de hele wereld om zelf ook een aandeel te hebben aan natuurbehoud.

In de dierentuin zijn meer dan 19,000 dieren te vinden en de dierentuin is zo ontworpen dat het land zoveel mogelijk overeenkomt met de natuurlijke leefomgeving van de dieren.

10.) Palies Nymphenburg

Dit prachtige paleis was ooit de residentie van de voormalige Koninklijke familie van Beieren en staat in het Engels bekend als ‘The Castle of the Nymphs’. Als u in München bent is dit paleis zeker een bezoek waard, alleen al vanwege de plaatselijke geschiedenis. Uiteraard is Beieren nu democratisch geworden en heeft het niet meer zoals vroeger vorsten, wat dan weer als positieve bijwerking heeft dat het Paleis open is voor bezichtiging zodat u zich kunt vergapen.

11.) Hofbräuhaus am Platzl

…simpelweg omdat een bezoek aan München nooit compleet is zonder een bezoek aan een bierkelder!