5 korte roadtrips in Duitsland (en eromheen)

5 korte roadtrips in Duitsland (en eromheen)

Een van de beste manieren om in Duitsland rond te reizen is met de auto. Als je van roadtrips houdt en in Duitsland bent dan zal dat zeker een bevredigende ervaring worden. Niet alleen is het Duitse wegennet uitstekend, maar komt u ook nog eens langs slaperige dorpjes, middeleeuwse kastelen en een onbedorven platteland.

Het Duitse snelwegennet heet de Autobahn en er is voor de meeste soorten voertuigen niet echt een snelheidslimiet. Er geldt alleen een snelheidslimiet op plekken waar veel ongelukken gebeuren, waar er aan de weg wordt gewerkt of in de buurt van steden. Vanwege het feit dat er zonder snelheidsbeperking op de Duitse Autobahn gereden mag worden is het een droom van velen om daar eens snel overheen te razen. Als u een auto wilt huren, zorg dan dat u deze hacks gebruikt zodat u veel geld bespaart.

Er zijn een aantal prachtige routes en thematische wegen waar u uit kunt kiezen om die echte Duitse ervaring te ondergaan. Zo weinig tijd en zo veel opties om uit te kiezen. Maar er zijn een aantal routes en wegen die beter zijn dan anderen en deze topkeuzes komen op de lijst van de beste korte roadtrips van Duitsland.

Rijden door Beieren – De Romantische Strasse van Duitsland

De Romantische Strasse is misschien wel de beroemdste roadtrip route door Duitsland en is in de jaren ’50 door reisagenten ontworpen. Deze 350 kilometer lange route begint in Würzburg en gaat richting het zuiden door prachtig Beieren om in Füssen te eindigen.

Een van de mooiste Duitse plaatsjes – Rothenburg, bevindt zich ook langs deze route, net zoals het Neuschwanstein kasteel. Langzaam reizen door Beieren met de auto zorgt ervoor dat u een paar van ’s lands mooiste bezienswaardigheden te zien krijgt.

Het is ook mogelijk om tijdens de route een stop te maken in München, de hoofdstad van Beieren en de plek van de grootste Oktoberfesten. Verblijf in een B&B of klein hotel aan de rand van de stad en geniet van de sfeervolle rit. Ontdek de bezienswaardigheden en geluiden van München en bezoek de Viktualienmarkt, een boerenmarkt in het hart van de stad. Dit is de beste plek om Beierse lekkernijen zoals leberkase of bratwurst te proberen. De legendarische bierkelder Hofbrauhaus zal zeker in de smaak vallen omdat u daar een idee krijgt van het leven van alledag.

Van Mannheim naar Praag – De Duitse kastelenroute

Een van de beste dingen aan het rijden door Duitsland is dat je zoveel prachtige kastelen tegenkomt. Een van de beste routes voor veel kastelen is van Mannheim naar Praag – ook wel bekend als de Duitse Kastelenroute. Deze route voelt als een soort tijdmachine omdat u langs meer dan 70 kastelen en paleizen rijdt. Stop zeker in Heidelberg – een van de mooiste Duitse stadjes langs de Duitse kastelenroute. Ontdek de musea van de kastelen die zo op een ansichtkaart kunnen of een van de romantische ruïnes die via een achterafweggetje te vinden zijn. Het is aan te raden om een selectie van een paar kastelen te maken en deze te ontdekken.

Freudenstadt naar Baden-Baden – De Zwarte Woudroute

Dit is de oudste thematische route door Duitsland en gaat door het Zwarte Woud. Deze route begint in Freuenstadt en gaat naar het noorden, richting Baden Baden. Deze route staat ook bekend als “De Zwarte Woudroute” omdat de weg langs twee berggebieden gaat – Kniebis en Schliffkopf. Het hoogste punt van deze route is op 1000 meter boven zeeniveau op de Hornisgrinde. De route gaat steil naar beneden richting Baden Baden.

Hanau naar Bremen – De Duitse Sprookjesroute

Kom terecht in de sprookjeswereld met een rit van Hanau naar Bremen en ontdek het platteland van Duitsland. Bezoek langs de route een paar kleine plaatsjes die wel heel erg lijken op de setting van de beroemdste sprookjes. U kunt het kasteel van de Doornroosje bezoeken of in het bos van Roodkapje wandelen, en zelfs de toren van Repelsteeltje beklimmen. Begin de trip in de stad Hanau, dat tevens de geboorteplaats van de gebroeders Grimm is. Er zijn activiteiten voor het hele gezin in praktisch alle stadjes langs de Sprookjesroute zoals concerten, parades en poppenspelen.

Bockenheim naar Schweigen-Rechtenbach – De Duitse Wijnroute

Maak u klaar voor de oudste route door het zuidwesten van Duitsland in het Rijnland. Deze route heet in het Duits de Weinstraße en begint in Bockenheim, gaat richting het zuiden en eindigt in Schweigen-Rechtenbach.

Deze 75 kilometer lange route neemt u mee langs de op twee na grootste wijnregio in Duitsland, helemaal tot aan Wissembourg aan de Franse grens. Aan het eind van deze route vindt u de Duitse Wijnpoort in Schweign. Bezoek goede restaurants, slaperige wijndorpjes en pittoreske wijngaarden en doe mee met de lokale wijnoogstfeesten die tijdens het voorjaar en de zomer gehouden worden.