11 wijnregio’s in Europa die u moet zien

11  wijnregio’s  in  Europa  die  u  moet  zien

Er zijn veel verschillende redenen om te reizen – om bezienswaardigheden te zien, om tijd door te brengen met geliefden, om te werken, om te ontspannen... en vanwege nog veel meer redenen. Een van onze nieuwe favoriete redenen is om wijn te drinken. Ok, het is iets meer dan alleen wijn drinken – het gaat ook om hoe wijn gemaakt wordt, waarmee het gepaard kan worden, hoe je een goede fles wijn herkent... Europese wijn is beroemd over de hele wereld, dus als u een vakantie vol wijn plant, dan zijn hier 11 plekken in Europa die u zeker moet bezoeken tijdens uw volgende vakantie in Europa!

1.) De Loirevallei

Het maakt niet uit of u nu liever rode of witte wijn heeft want de Loirevallei is misschien wel de meest geliefde wijnregio van heel Frankrijk. Het beste van een reis naar de Loirevallei zijn de vele geweldige chateaus die door heel het landschap verspreid liggen en zijn op zichzelf al een reden om dit pittoreske deel van Frankrijk te bezoeken.

2.) De Balatonregio

Als u een reis naar Hongarije wilt maken is het het zeker waard om de Balatonregio mee te nemen. De indrukwekkende landschappen rond het Balatonmeer zijn de perfecte achtergrond om te genieten van de heerlijke Hongaarse wijnen.

3.) Toscane

Toscane is een van mijn favoriete plekken in Italië...nee het is gewoon mijn favoriete plek in Italië –de wijn en het adembenemende landschap zijn twee grote redenen waarom dat zo is. de Toscaanse zon en vruchtbare rollende heuvels produceren enkele van de beste druiven en naar de Toscane reizen is het door de magnifieke wijngaarden, weelderige gaarden, verborgen kerkjes en vele bezienswaardigheden zeker waard.

4.) Santorini

Ok, je hebt niet per se wijn als excuus nodig om Santorini te bezoeken maar als je dan toch op dit geweldige Griekse eiland bent, dan is het ook zeker zaak om een van de vele wijngaarden die verspreid over het eiland liggen te bezoeken, voor de heerlijke wijn, in combinatie met kaas en brood. Lekkere wijn en indrukwekkende uitzichten? Onnodig om te zeggen dat Santorini een zekerheidje is in de komende reisplannen.

5.) Bordeaux

Ondanks het romantische gevoel dat de Loirevallei de reiziger biedt is de Bordeaux ontegenzeggelijk de populairste wijnregio in Frankrijk. De Bordeaux heeft wijngaarden zover het oog kan zien en een bezoek aan de Bordeaux heeft alles wat een reis nodig heeft.

6.) La Rioja

Het La Rioja wijngebied in Spanje bevindt zich in het romantische Cantabrische gebergte, een groot deel van de reden waarom de wijn uit deze regio zo heerlijk smaakt. Op uw bezoek hier krijgt u indrukwekkende kliffen en een keur aan heerlijke wijnen voorgeschoteld.

7.) Douro Vallei

De Douro vallei in Portugal heeft een claim op een van de lekkerste clarets ter wereld. Maak een tour door de vallei, ga van dorp tot dorp en ontdek de rustieke wijngaarden die hier al eeuwen wijn voortbrengen.

8.) Moezel

De Moezel in Duitsland brengt al sinds de 15e eeuw druiven voort en dit gedeelte van de wereld is de plek als u de geschiedenis van de Duitse wijn wilt ontdekken. Zeker ook een goede plek om Riesling te ontdekken, de karakteristieke wijn uit het gebied.

9.) Piëmont

De Italiaanse regio Piëmont is beroemd vanwege haar landschap, maar vergeet ook niet om af en toe te stoppen en de Barolo en Barbaresco wijnen die uit de regio komen te proberen. Vergeet ook de kleine dorpjes verspreid over het landschap niet.

10.) Champagne

Een regio die verder geen introductie behoeft, en de populairste export uit Frankrijk komt uit een wijnregio in het noordoosten van Frankrijk. De belangrijkste druiven die in het gebied (die later de heerlijke bubbels in uw glas worden) groeien zijn Chardonnay, Pinot noir en Pinot Meunier – waarvan elke druivensoort in een bepaald deel van de regio groeit. Onnodig om te zeggen dat als u van wijn houdt een bezoek aan de Champagneregio eigenlijk wel een must is. hoeveel champagne drinkt u als u daar bent? Dat laten we helemaal aan u....

11.) Moravië

Tsjechië wordt vaak geassocieerd met bier, maar de regio Moravië is ook bekend vanwege haar fantastische wijnen. Daarnaast is het gebied buiten de wijnen om heel charmant (met talloze fantastische bezienswaardigheden) en u zult er vele plaatselijke cafeetjes vinden die de wijnen combineren met typisch Tsjechisch eten. Zo is de innerlijke mens in een keer voorzien!