5 goedkope stedentrips op een rijtje

5 goedkope stedentrips op een rijtje

Op vakantie gaan hoeft helemaal niet zo duur te zijn als veel mensen denken. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt en de keuze begint al bij de steden die je uitkiest. Je kunt met Stedentrips.nl naar Londen, Parijs of Berlijn gaan, maar dan ben je aan je verblijf alleen al een hoop geld kwijt. Laat ons je daarom vertellen hoe het anders kan. Daarom hierbij een overzicht van 5 van de goedkoopste steden in Europa. Voor de meesten hiervan ben je onder de 25 euro per dag kwijt en anders niet meer dan 32.

1. Boedapest (Hongarije)

In Boedapest is eigenlijk alles heel goedkoop. Je kunt er goedkoop eten (15 euro is al veel) en voor een euro heb je al een biertje. Zelfs een tour door de stad kost je niet veel want er zijn gidsen die je gratis meenemen en dan de mooiste plekken van de stad laten zien. Op de kasteelheuvel heb je trouwens een prachtig uitzicht en zo zijn er nog wel meer prachtige uitkijkpunten te vinden. De Nationale Galerie, het Historisch Museum en de bibliotheek zijn ook zeker de moeite waard om eens binnen te wandelen al moet je dar wel een klein bedrag voor nertellen.

2. Sofia (Bulgarije)

Voor het wisselen van de wacht hoef je niet helemaal naar Londen. Dat kun je bij het presidentieel paleis in Sofia namelijk ook zien (zonder de hele horde mensen ervoor). Voor drinken hoef je ook niet te betalen. Je kunt namelijk gratis warm mineraalwater halen uit de Banya Bashi bronnen. En mocht je tijd over hebben na het bezichtigen van de stad zelf dan kun je nog even de Art Gallery induiken.

3 Krakau (Polen)

In Krakau kun je het grootste Middeleeuwse plein van Europa bezoeken, de Reynek Glowny. Ook het kleinere Plac Nowy is de moeite waard als je leuk wat souvenirs wilt scoren. Verder zijn er ook nog wat goedkope bars en cafés waar je een drankje kunt halen, Het moeste moment om deze stad te bezoeken is ergens tussen mei en september, want dan wordt maandelijks het Krakow Night Festival georganiseerd, een gratis concert. En op sommige dagen mag je zomaar gratis een museum in of mee met een street art tour.

4. Riga (Letland)

Riga is misschien geen stad waar je meteen aan denkt als cultureel hoogtepunt , toch is het ooit de Culturele Hoofdstad van Europa geweest. Hier moet je naartoe voor de aansprekende architectuur van de oude gildehuisjes. Ook kerken zijn er te vinden evenals een centrale Markthal. Je vind de stad precies in het midden van de drie Baltische staten. Het voordeel van deze stad is juist dat mensen er niet snel aan denken en je dus geen massa’s toeristen tegen zult komen.

5 Tallinn (Estland) en Helsinki (Finland)

Over Baltische staten gesproken: Ook Estland heeft een mooie bestemming aan te bieden met Tallinn. Het ligt dichtbij een vliegveld, iets dat de kosten aardig drukt. Tijdens je verblijf kun je genieten van deze best bewaarde historische stad waar je zelfs de stadsmuren en kerken nog kunt zien liggen. En met een ferry ben je zo in het Finse Helsinki zodat je er nog een stad aan vast kunt plakken als bonusstad nummer 6.