Vakantiehuis huren in Frankrijk: 4 tips

Vakantiehuis huren in Frankrijk: 4 tips

Frankrijk is veruit het populairste vakantieland onder de Nederlanders. Het is relatief dichtbij, veel plekken zijn binnen een dag met de auto te bereiken én het land is erg divers op gebied van zowel cultuur als natuur. Veel mensen kiezen ervoor om een vakantiehuis te huren in dit prachtige land. Heerlijk genieten van de natuur terwijl je van alle gemakken voorzien bent. Ook binnen de vakantiehuisjes is er natuurlijk veel keus. Hoe zorg je er nu voor dat je het vakantiehuisje kiest dat bij je past zonder te veel te betalen? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet voor het huren van een vakantiehuis in Frankrijk!

1. Denk na over wat je wilt

Wanneer je online zoekt naar vakantiehuisjes in Frankrijk, dan zie je naar verloop van tijd door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is immens én er zijn zoveel mooie vakantiehuizen. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken raden we je aan om voordat je gaat zoeken een wensenlijstje te maken. Maak een lijst met eisen waaraan het vakantiehuis moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan voorzieningen als een bad en een gasfornuis of specifieke eisen voor de locatie. Dan kun je vervolgens gericht gaan zoeken. Dit gaat veel sneller én zal een stuk minder overweldigend werken!

2. Lees altijd goed de beschrijvingen

Het is natuurlijk fijn als een aanbieder van vakantiehuizen mooie foto’s heeft. Toch zeggen foto’s lang niet alles. Zorg dat je altijd goed de beschrijvingen doorleest. Houdt je wensenlijstje bij de hand en check of het vakantiehuisje aan alle voorwaarden voldoet. Zo kom je straks bij aankomst niet voor verrassingen te staan.

3. Let goed op de locatie

Heb je een paar mooie vakantiehuisjes gevonden? Dan is het tijd om je te verdiepen in de omgeving. Soms heb je een geweldig vakantiehuisje, maar ligt deze pal aan een drukke weg. Daar zit je uiteraard niet op te wachten… Gebruik Google Maps en doe online research. Liggen er restaurants dichtbij? Hoe ver is het naar de dichtstbijzijnde supermarkt? Allemaal dingen die je maar beter vooraf kunt weten!

4. Wees flexibel

Als laatste op de lijst: wees flexibel! Probeer het vakantiehuisje ruim van tevoren te boeken en vermijd de drukste weken van het hoogseizoen. Dit kan erg in de kosten schelen. Juni is bijvoorbeeld vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld augustus.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!