Een all-inclusive reis naar Mallorca

Een all-inclusive reis naar Mallorca

Zin in een zonnige vakantie? Ga naar Mallorca! Via TUI Reizen kun je een all-incluse naar dit prachtige eiland boeken. Maar denk voor je een boeking plaatst je vakantie eerst eens uit. Lees hier wat Mallorca je allemaal te bieden heeft qua accommodaties en bezienswaardigheden voor een onvergetelijke vakantie naar dit Spaanse eiland.

All-inclusive in een hotel

Een all-inclusive vakantie betekent dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Je vlucht, transfer, hotelovernachting en faciliteiten zijn allemaal voor je geregeld. Dit houdt in dat je niet extra zult hoeven bij te betalen als je gebruik wilt maken van een sportschool, zwembad, spa of andere faciliteit aangeboden door het hotel waar je overnacht. Er komen wat dat betreft geen onvoorziene kosten uit en je gaat op reis met de geruststellende gedachte dat alles behalve de uitjes al is betaalt en je wat dat betreft niet op de centen hoeft te kijken. In de meeste gevallen bevat all-inclusive ook de maaltijden die je nuttigt tijdens je verblijf. Er zit een ontbijt, lunch en diner bij en je hoeft dus niet op zoek te gaan naar goedkope en toch fijne restaurants, fijn als je de stad waarin je verblijft nog helemaal niet kent.

De stranden van Mallorca

Zoals gezegd zitten uitjes niet bij een all-inclusive pakket. Het goede nieuws is dat uitjes helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Mallorca heeft namelijk prachtige natuur waar je gratis van kunt genieten tijdens je bezoek aan het eiland. Denk alleen al aan de schitterende stranden die het eiland rijk is. Zon, zee en strand is immers toch waarom veel mensen Mallorca bezoeken en ook mensen die een culturele reis naar Mallorca in gedachten hebben willen misschien wel eens een duik in de helderblauwe zee nemen.

De steden van Mallorca

Ook de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, kost niets om te bezoeken. Je kunt er genieten van de chique winkelstraten maar ook een kijkje nemen bij de oude residenties. De stad bevat ook een haven en een statige kathedraal. Het middeleeuwse dorpje Valldemossa is een ander dorp wat de moeite waard is vanwege de authentieke uitstraling en bouwwerken die nog stammen uit de 13 of 14e eeuw. Op die manier kun je een kijkje nemen in de Spaanse cultuur van die tijd.

Andere bezienswaardigheden

Steden en stranden vind je op wel meer plakken, maar Mallorca heeft ook nog een paar bezienswaardigheden die echt uniek zijn voor het eiland. Het klooster van Sanuari de Lluc is hier ongetwijfeld een voorbeeld van. Pelgrims en toeristen komen hier om de botanische tuin te bezichtigen. Een tweede voorbeeld zijn de grotten van Cuevas Del Drach. Je kunt deze grotten met een bootje bevaren om hst kleurcontrast te zien dat deze grotten een bijna magische uitstraling geeft. Als je dan toch op het eiland bent moet je ook eens een kijkje nemen in het Kasteel van Bellver. Dit was vroeger het verblijf van de koning wanneer deze op Mallorca verbleef. Het kasteel bestaat uit vier torens die gecentreerd zijn om een grote ronde binnenplaats.