Actieve kampeervakantie in de Ardennen

Actieve kampeervakantie in de Ardennen

Voor de echte outdoor liefhebbers is de Belgische Ardennen perfect om te verblijven tijdens je vakantie.

Verblijf op een camping in de Ardennen en vermaak je in de prachtige natuur. De Ardennen is een bosrijk gebergte gelegen in België, Luxemburg en Frankrijk. Vanuit Nederland is het nog maar een klein stukje wanneer je de grens bij Maastricht oversteekt.

Back to basic

De Belgische Ardennen is voorzien van veel verschillende campings en vakantieparken. Ga jij graag back to basic tijdens je vakantie? Of verblijf je toch graag in iets meer luxe. In de Ardennen vind je een ruime keuze aan accommodaties. Zo kun je kiezen voor een grote vakantievilla, maar ook voor een knusse berghut. Is slapen in een tent niet avontuurlijk genoeg voor jou? In de Ardennen vind je ook verschillende bivakterreinen waar je met onder andere zeil en touwen een eigen slaapplek kunt fabriceren.

Outdoor activiteiten midden in de natuur

De Ardennen staat niet alleen bekend om de vele campings en vakantieparken, maar ook om outdoor activiteiten. Dit bergachtige gebied is erg populair onder mountainbikers omdat je hier zowel kunt klimmen als afdalen. Ook zijn er verschillende natuurlijke rotswanden in de Ardennen waar men kan klimmen en abseilen. Andere activiteiten die erg populair zijn in de Ardennen zijn: kajakken, quad rijden, paintball, speleologie en meer.

Leuke dagjes uit tijdens je vakantie

Wil je graag ook een dagje rustig aandoen, maar wel de omgeving verkennen? In de Ardennen vind je ook veel bezienswaardigheden zoals de Blegny-mijn, Chateau Franchimont en een chocolade museum. Naast de bezienswaardigheden zijn er ook leuke uitjes zoals attractiepark Plopsa Coo, dierentuin Monde Sauvage, dierenpark Forestia en het circuit van Spa-Francorchamps. Ook kun je in de Ardennen terecht om helemaal tot rust te komen. Dit kan in de thermen in Spa.

Zoals je ziet, is de Ardennen de perfecte plek voor een actieve outdoor vakantie.