Kamperen in Frankrijk: 3 tips

Kamperen in Frankrijk: 3 tips

Frankrijk is hét populairste kampeerland van Europa. En laten wij Nederlanders nu net verschrikkelijke kampeerfans zijn. Elk jaar trekken miljoenen Nederlanders naar Frankrijk om een paar weken op de camping te staan. Heerlijk even back to basic genieten van de natuur, zonder alle verplichtingen van het dagelijks leven. Op een camping in Frankrijk kom je tot rust, zodat je na de vakantie weer opgeladen aan het werk komt. Heb jij nog nooit in Frankrijk gekampeerd, maar ben je dit wel van plan? Dan hebben wij 3 tips voor je!

Combineer kamperen met een stedentrip

Ben jij niet echt een natuurmens, maar wil je wel graag kamperen? Dan is het wellicht een ideetje om je kampeertrip met een stedentrip te combineren. In de nabije omgeving van veel grote steden in Frankrijk bevinden zich meerdere campings. Zo zijn er honderden campings op nog geen 50km rijden van Parijs. Zo kun je heerlijk tot rust komen, maar wanneer de verveling toeslaat ben je binnen een uurtje in de Franse hoofdstad!

Zon, zee en strand

Hoewel het binnenland ook erg populair is, heeft Frankrijk een geweldig kustgebied. Zowel de Noordkust, als de Zuidkust zijn indrukwekkend mooi. In het noorden vind je een ruige kustlijn met veel historische gebouwen. Je kunt hier prachtig wandelen en heerlijk uitwaaien. Ben je meer van de zandstranden en gezellige kustdorpjes? Kies dan voor de Zuidkust. De Franse Côte d’Azur is een toeristische plek waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en natuurlijk kunt eten bij de lekkerste restaurants!

Kamperen in het binnenland

Het binnenland van Frankrijk is verschrikkelijk divers. Je vindt er indrukwekkende natuurgebieden, kilometerslange wijngaarden én natuurlijk gezellige, historische dorpjes. De meeste campings bevinden zich in het binnenland, je zult dus zeker een geschikte camping vinden. Het Franse binnenland heeft eigenlijk alles: hoge bergen, uitgestrekte grasvlaktes, mooie rivieren waar je in kunt zwemmen en historische gebouwen. Zo vind je overal de mooiste kastelen die je vaak ook vanbinnen kunt bezichtigen.

Kortom, Frankrijk is het ideale kampeerland. Dit land is zo divers, dat iedereen er een leuke tijd kan hebben. Het maakt niet uit of je meer van cultuur houdt of van natuur. Je zult vast en zeker de ideale plek vinden in het prachtige Frankrijk!

Ben jij weleens in Frankrijk wezen kamperen? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!