Vakantie aan het Veluwemeer? Dit mag je zeker niet vergeten

Vakantie aan het Veluwemeer? Dit mag je zeker niet vergeten

Heb je een vakantie geboekt aan het Veluwemeer? Of ben je van plan om dit te doen? Zeker doen! Een vakantie aan het Veluwemeer is de perfecte manier om even lekker te ontspannen zonder dat je er al te ver voor moet reizen. Het Veluwemeer ligt namelijk bijna in het midden van Nederland.

Het Veluwemeer

Het Veluwemeer ligt tussen provincies Gelderland en Flevoland in. Het meer is ontstaan na de inpoldering van het IJsselmeer. Aan het meer liggen verschillende dorpen en steden, zoals Elburg, Harderwijk en Nunspeet.

Waar moet je overnachten?

Als je al geboekt hebt, is dit natuurlijk geen vraag meer, maar voor de zoekenden onder ons eerst een kort overzicht van overnachtingen.

Langs het Veluwemeer zijn diverse campings en vakantieparken te vinden. Deze liggen vaak aan het strandje van het Veluwemeer en zijn dus ideaal wanneer je met kinderen op vakantie gaat. Op deze parken is zowel ruimte voor tenten en stacaravans, maar er zijn ook huisjes te huren.

Liever iets meer luxe? Elburg, gelegen aan het Veluwemeer, telt 1 hotel. Hotel Elburg ligt in de oude binnenstad, vlakbij de haven aan het Veluwemeer. Je zit niet direct aan het meer, maar hebt wel een mooi uitzicht op de stad. Op nog geen vijf minuten ligt het meer, je bent er dus zo!

Aan het meer zelf…

… zijn er verschillende dingen te doen. Het Veluwemeer is erg geschikt voor watersporten zoals kitesurfen. Het meer is op veel plekken niet zo diep, wat het erg geschikt maakt.

Er zijn verspreid langs het gehele meer diverse strandjes, waar je een dagje kunt relaxen. Het water van het Veluwemeer is veilig en op veel plekken zijn stukken afgezet, waar je kunt zwemmen.

Het is ook mogelijk om een rondvaart te maken of zelf een bootje te huren en het meer verder te verkennen vanaf het water.

Ontdek de omgeving!

In de buurt van het Veluwemeer zijn genoeg andere dingen te doen en te ontdekken. Ga een dagje heerlijk fietsen over de vele fietspaden in de buurt! Liever wandelen? Er zijn genoeg wandeltochten in de buurt. Mocht het erg warm zijn, dan is er genoeg schaduw tijdens je wandeltocht.

Aan het meer liggen ook diverse steden, zoals Harderwijk en Elburg. Het is zeker de moeite waard om deze een bezoekje te brengen. Beide steden zijn Hanzesteden met een oud centrum. Wanneer je toch in Harderwijk bent, vergeet dan vooral ook een bezoekje aan het Dolfinarium niet!

Je ziet: er is genoeg te zien en te doen bij het Veluwemeer, boek dus snel jouw vakantie! In de zomermaanden kan het vrij druk zijn op deze populaire bestemming, dus het is verstandig om op tijd te boeken.