Top 12 Dingen om te doen in London

Top 12 Dingen om te doen in London

Een van mijn favoriete plekken op deze wereld! Ik houd van de verse geur van de lucht boven London. Ik heb een vrij lange tijd in deze stad doorgebracht en ik zal mijn gedachten over de plek neerpennen. Gedachten zoals bijvoorbeeld welke plekken het waard zijn om te bezoeken en die onderdeel van uw ‘dingen om te doen in London lijst’ zouden moeten zijn.

Buckingham Palace

Al sinds 1837 de officiële residentie van de Britse monarch, en het administratieve hoofdkwartier van de Koningin van Engeland. De staatsie zalen van het Paleis zijn voor het publiek geopend tussen laat juli en september. Deze zijn uitbundig ingericht met een aantal schatten uit de Koninklijke collectie. In totaal zijn er 775 kamers waarvan 19 staatsie ruimtes zijn, 52 slaapkamers, 188 ruimtes voor het personeel, 78 badkamers en 92 kantoren. De wisseling van de wacht buiten Buckingham Palace is een kleurrijk spektakel om te zien.

Madame Tussauds Wax Museum

U kunt dit museum niet missen als onderdeel van uw reis naar London! Gelegen in het centrum van de stad, is dit gebouw oorspronkelijk in gebruik als planetarium. Nu herbergt het levensgrote waxen beelden van allerlei beroemdheden.

Trafalgar Square

Nog zo’n beroemde toeristische bezienswaardigheid is Trafalgar Square. In het midden van dit openbare plein staat de kolom van Nelson die bewaakt wordt door 4 leeuwenstandbeelden. Op de hoeken van het plein staan andere standbeelden en fonteinen. Het is een plek waar men straatartiesten en flashmobs tegenkomt. U kunt er lekker ontspannen en mensen kijken met een koffie en wat te eten uit een van de vele cafés rond Trafalgar Square!

London Eye

Dit grote reuzenrad is gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Thames en staat ook wel bekend als het Millenium Wheel omdat het op 31 december 1999 in gebruik werd genomen. Het is de populairste attractie van heel London en verwerkt jaarlijks meer dan 3.5 miljoen bezoekers. De London Eye is 135 meter hoog en heeft een diameter van 120 meter, waardoor het een half uur duurt voor er een ronde gemaakt kan worden. Maar dan krijgt u wel een uitzicht over London tot wel 40 kilometer ver.

Oxford Street

Oxford Street strekt zich twee en een half kilometer uit van Marble Arch tot aan Oxfort Circus en door tot aan Tottenham Court Road. Oxford Street is de drukste winkelstraat in heel Europa. Met 300 winkels van allerlei merken zijn er daarnaast ook nog een aantal grote warenhuizen zoals Debenhams, Marks & Spencer, HMV Music Shop, John Lewis en Selfridges. De grote winkels zijn echt heel groot en Marks & Spencer omvat bijvoorbeeld 16,000 vierkante meter aan winkelruimte!

Hyde Park

Hyde Park is een 145 hectare grote open ruimte in hartje London en de plek van beroemde bezienswaardigheden zoals Serpentine Lake, Speakers’ Corner en de herinneringsfontein aan Prinses Diana, Prinses van Wales. Het kan bogen op een geweldige historie, van jachtgrond tot duels, executies, paardenraces en ook als aardappelveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een goede plek voor buitenrecreatie en als u geluk heeft loopt u tegen een concert aan die hier vaak worden gehouden.

De Big Ben

Officieel heet de Big Ben de St. Stephen’s Tower, en het is een van Londons beroemdste herkenningspunten. Big Ben is eigenlijk de naam van een van de vijf klokken in de toren. Deze weegt meer dan 13 ton en dit is ook de klok die het luidst klinkt tijdens de hele en halve uren. ’s Nachts wordt de toren verlicht en dan ziet de Big Ben er spectaculair uit.

Tower Bridge

Als onderdeel van de verplicht te bezoeken bezienswaardigheden in London is de Tower Bridge nog zo’n iconisch symbool van London. Het is een hangbrug over de rivier de Thames in gotische stijl en de naam is vanwege de nabijheid bij de Tower of London. Waarschijnlijk een van de bekendste bruggen ter wereld. U kunt de brug over lopen en ook de Tower Bridge tentoonstelling bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis en om te kijken naar de Victoriaanse machinekamer.

Covent Garden

Gelegen in West End in London is Covent Garden een plek om te genieten van een mix van shopping, restaurants, bars en theaters. Sommige delen, zoals de Covent Garden piazza, St. Martin’s Courtyard en de Floral Street zijn bijna geheel autovrij en ideaal om per voet te ontdekken. Bezoek boetiekjes van opkomende designers, leuke marktstalletjes en straattheater. West End is het beroemde theater district waar u een beroemd theaterstuk of musical kunt meepakken, van de klassiekers tot aan komedies. Sommige stukken worden al 25 jaar lang in West End opgevoerd!

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus, in hartje London, wordt vaak vergeleken met Times Square in New York, vanwege de grote neonborden en advertenties eromheen. Piccadilly circus ligt op de kruising van vijf wegen en er staat een fontein in het midden. Piccadilly Circus ligt op loopafstand van Soho, Chinatown, Trafalgar Square, Leicester Square en West End.

Westminster Abbey

Ook in hartje London, verwelkomt deze prachtige 700-jaar oude kerk meer dan een miljoen bezoekers per jaar, nog los van de duizenden mensen die hier een dienst meemaken. Het is de setting geweest van elke kroning sinds 1066 en talloze andere koninklijke gebeurtenissen zoals 16 Koninklijke huwelijken. In 2011 gaven Prins William en Kate Middleton elkaar hier in deze indrukwekkende kerk de huwelijkse geloften.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral, het meesterwerk van Engelands beroemdste architect, namelijk Sir Christopher Wren, is waarschijnlijk een van Europa’s grootste kathedralen en de koepel is groter dan die van de St. Pieter in Rome. Bovenop de koepel bevindt zich een grote lantaarn die 850 ton weegt. Beklim all 560 tredes om de drie galerijen bovenin de koepel te bezoeken. De eerste is de Whispering Gallery, die de naam heeft gekregen vanwege de fantastische akoestiek; fluisteren aan de ene kant kan 30 meter verderop nog gehoord worden. De Stone Gallery is de tweede en deze bevindt zich aan de buitenkant van de koepel. De Golden Gallery is de derde die loopt langs de sokkel van de grote lantaarn en dit is ook de plek voor een fantastisch uitzicht over de stad. Ga ondergronds voor de belangrijkste begraafplaats, de crypte, waar een aantal van Engelands helden liggen begraven. Boekt u een reis naar deze kosmopolitische stad, vergeet dan niet om bovenstaande bezienswaardigheden in uw agenda op te nemen.

Nog meer lezen over bezienswaardigheden in London? Kijk op De 6 leukste bezienswaardigheden in Londen