Tips voor een bezoek aan de Plitvice meren in Kroatië

Tips voor een bezoek aan de Plitvice meren in Kroatië

De Plitvice meren kunnen het best omschreven worden als een paradijs, daar is geen overdrijving voor nodig!

Van kristalheldere blauwe zeeën en bruisende watervallen die zo op een ansichtkaart kunnen, de Plitvice meren in Kroatië zijn de ultieme sprookjesbestemming. Als een van de populairste bestemmingen in Kroatië, bestaat het Plitvice Meren National Park uit zestien meren die met elkaar verbonden zijn middels een serie watervallen en die omringd worden door een prachtig bos.

Deze tips voor een bezoek aan de Plitvice Meren in Kroatië brengt je in de reisstemming en helpt je bij het plannen van je eigen reis!

Hoe kom ik er?

Plitvice Lakes National Park ligt grofweg tussen Zagreb en Zadar. Beide steden zijn geweldige plekken om te bezoeken, waarbij Zagreb de hoofdstad van Kroatië is en Zadar een leuke kustplaats is.

Vanuit beide steden duurt de rit naar de meren ongeveer een uur, en u kunt er parkeren voor 7 Kuna per auto. Er zijn ook bussen vanuit Zagreb en Zadar die direct naar de meren gaan.

De meeste bussen in Kroatië hebben airconditioning waardoor dit een uiterst comfortabele reisoptie wordt!

Hoe veel tijd zal ik daar doorbrengen?

De echte vraag zou moeten zijn: “hoe veel tijd wil ik in het paradijs doorbrengen?” De uren vliegen voorbij als de vogels fluiten en het water om u heen klatert. Het Nationaal park is het hele jaar door geopend en is toegankelijk van 7 uur ’s ochtend tot acht uur ’s avonds.

U kunt hier makkelijk een hele dag in de schoonheid van de natuur doorbrengen. Er zijn talloze wandelpaden en bruggen over de meren en stroompjes.

Als u hier overheen loopt stokt uw adem wanneer u naar beneden kijkt en de bodem door het azuurblauwe water heen kunt zien.

Vergeet niet dat zwemmen hier niet is toegestaan omdat de meren op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Maar dat betekent niet dat u hier geen geweldige dag kunt hebben. Voor een andere prachtige bestemming waar u wel kunt zwemmen, kunt u naar Krka National Park gaan!

Neem een picknick lunch mee, wat muziek en een boek om te lezen en breng de dag door in dit stukje perfectie in Kroatië.

Hoe veel geld zal ik meenemen?

Het mooie aan Kroatië is dat het u geen arm en een been kost. U kunt een prachtige en onvergetelijke ervaring hebben terwijl u geen lening hoeft af te sluiten. De entree voor het park is 180 Kuna, wat ongeveer 24 Euro is. Dit geld gaat direct naar het onderhoud van de meren zodat ze er mooi uitzien voor iedereen die ze komt bezoeken.

De prijzen variëren gedurende het jaar en kinderen betalen minder.

Daarnaast moet u voldoende geld meebrengen om wat eten of drinken tijdens de dag te kopen en zet ook zeker wat geld opzij voor een ijsje. Het is lastig om iets beters te bedenken dan het eten van een ijsje terwijl u naar de adembenemende meren kijkt onder de heerlijk heldere Kroatische zon!