Top 5 Reden voor een bezoek aan Milaan: De modehoofdstad van Italië ontdekken

Top 5 Reden voor een bezoek aan Milaan: De modehoofdstad van Italië ontdekken

De modehoofdstad van Italië, Milaan is een stad van premium modeshows, buiten cafeetjes met prachtige rood-witte tafelkleden, straten met kinderkopjes en rammelende trams, overdonderende architectuur, jonge, modebewuste studenten vanuit de hele wereld en zakenmannen in hun designer pakken die druk bezig zijn. Dit is ook de stad waar ik drie prachtige jaren als student heb doorgebracht, te midden van het chique Milanese leven!

Er zijn genoeg reden te bedenken om deze geweldige stad te bezoeken en een driedaags bezoek aan Milaan laat u kennismaken met de Milanese manier van leven… hier zijn de beste redenen voor een bezoek aan Milaan en de top 5 dingen om te doen:

1. Aperitivo – Het Happy Hour

Wist u dat de Milanezen het concept van Aperitivo, ofwel het happy hour hebben uitgevonden en geperfectioneerd? De locals komen na het werk of de les samen om te genieten van een all-you-can-eat buffet of hapjes en snacks in combinatie met wat te drinken. Het aperitivo duurt van 6 tot 9 in de avond en kan soms nog een uur langer doorgaan. Een drankjes kost ergens tussen de 6 en 16 Euro, en wordt vergezeld van een uitgebreid buffet en een glamoureuze atmosfeer in de avond.

2. De Duomo di Milano – De grootste Kathedraal in het Epicentrum van de stad

De Gotische kathedraal van Milaan en ernaast de grand Galleria Vittorio Emanuele.

De meeste steden in Italië zijn rond de kerk of Kathedraal gebouwd en sindsdien uitgebreid. In Milaan is dat de Duomo, die in het hart van de stad ligt. Het is de op 5 na grootste kathedraal in de wereld en de Duomo is in indrukwekkende gotische structuur, in het centrum van een groot plein, waardoor de dom nog beter tot haar recht komt. U kunt de top van de kathedraal beklimmen voor een spectaculair panoramisch uitzicht over de grote stad.

Snelle tip: hoewel de entree voor de kerk gratis is, kost de beklimming €7,- (per voet) en €12,- (met de lift).

3. Fashionista Paradijs – Ontdek de modehoofdstad van de wereld

In Milaan gaat mode niet alleen om de juiste kleding, het is een houding, un modo di vivere (een manier van leven), een gevoel dat bijna tastbaar is in de Milanese lucht. Milaan is het thuis van enkele van de oudste en grootste modehuizen van Italië en de wereld. U komt altijd een Milanees tegen die perfect gekleed is, zelfs al zijn ze gewoon boodschappen aan het doen of een bezoek aan de tandarts aan het brengen. Uiteraard is het ook zaak om te gaan shoppen en sommige plekken mogen daarin niet overgeslagen worden.

Snelle tips:

-Tijdens de Milan Fashion Week for Women komen er duizenden toeristen, modeontwerpers, modellen en aandeelhouders naar Milaan, waardoor de stad veranderd in een openlucht catwalk.

-De beste tijd om in de duurdere winkelstraten van Milaan te shoppen is in de eerste twee weken van januari, wanneer de hele stad uitverkoop houdt.

4. Castello Sforzesco – geliefd vanwege het historische belang en architectonische schoonheid

Een kasteel in het midden van het centrum is iets dat in veel Italiaanse steden terug te vinden is. Het Castello Sforzesco is bekend vanwege de 12 mini-musea en de historische significante verzameling archieven. Voor de moderne Milanees is het een goede plek om met vrienden samen te komen, en tijd door te brengen in het naastgelegen park, Il Parco Sampione, om te genieten van de grandeur van het gigantische gebouw. Tijdens festivals worden er in dit 15e eeuwse Castello markten gehouden, waar het heerlijk rondslenteren is.

Snelle tips:

-Wees tijdens de avond voorzichtig, en kom niet buiten de goed verlichte delen in de buurt van het Castello.

-Begin het bezoek in de middag en spendeer de helft van de dag in de musea en het park.

5. Het laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci

Er zijn maar weinig Milanezen die het beroemde schilderij in het echt gezien hebben! Dit wereldberoemde muurschilderij laat het laatste avondmaal van Jezus zien en heeft een belangrijke artistieke en historische waarde. De kerk van Santa Maria delle Grazie is het thuis van dit ontzagwekkende kunstwerk.

Snelle tips:

-U moet een aantal dagen van te voren een tijdsslot van 15 minuten reserveren om het schilderij te kunnen zien, dus plan ruim van te voren.

-Een bezoek aan het Laatste Avondmaal kost ongeveer 49 Euro per volwassene.

Vijf redenen zijn wellicht niet eerlijk voor een stad als Milaan, dat u verwelkomt met haar warmte en openheid. Om de gracieuze levenshouding zelf te ervaren moet u hierheen.